Header Ads Widget

Stabil pénzügyi helyzetben kapta meg Egert az új városvezetés, mégis Mirkóczki Ádám polgármester adóemelést terjesztett elő

A város önkormányzatának Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint az új polgármester nem mond igazat, amikor arról beszél, hogy nehéz gazdasági helyzetben vette át Egert Habis Lászlótól. Oroján Sándor erről a Karc FM reggeli műsorában beszélt. Elmondta: a város idei adóbevételeinek 90 százaléka már befolyt a kasszába, jelenleg 3 milliárd forintos pluszban van a költségvetés és 770 millió forintos tartalékkal is rendelkezik, mindemellett nincs kifizetetlen számlája sem a településnek.


Mindezek ellenére Mirkóczki Ádám polgármester adóemelést terjesztett elő, de erről a kampányában nem beszélt. Szerinte az idegenforgalmi adó 450-ről 500 forintra történő emelése érzékenyen érinti a város lakosait, mert 5 ezer ember él a turizmusból. Az emelés ráadásul dominóhatást válhat ki, mert a szolgáltatók is árakat fognak emiatt emelni. Az idegenforgalomból élő Eger versenyhátrányba kerülhet más városokhoz képest.
Oroján Sándor emlékeztetett arra is, hogy a kormánypárti városvezetés a korábbi ciklusban nem emelt adókat, sőt adókat szüntettek meg. Eger fejlődése érdekében konstruktív ellenzékiségre készülnek, de rossz döntéseket nem fognak támogatni, így az adóemelést sem. Az egri közgyűlésben a kormánypárti frakció a korábbi 11 főről 6 főre olvadt az októberi választás után. A város polgármestere a jobbikos Mirkóczki Ádám lett, akit valamennyi ellenzéki párt támogatott.