Header Ads Widget

Szabó Tímea megfenyegette az Állami Számvevőszék elnökét

A Párbeszédes Szabó Tímea közösségi oldalán a Számvevőszék elnökét fenyegeti, miközben a pártja semmilyen törvényt nem tart be. 


Az Állami Számvevőszék 2018-as beszámolójáról szavazott kedden az Országgyűlés. Ennek apropóján megjelent az ülésteremben Domokos László, az ÁSZ elnöke is. Ez nem tetszett Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, aki a Facebookon intézett verbális kirohanást az ÁSZ elnöke ellen. Azt írta:
Ma bejött a parlamentbe Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, és gyakorlatilag végigölelgette a fél Fidesz frakciót. Már a függetlenség látszatára se adnak ezek a gazemberek. Mindeközben minket a Párbeszédben kamu indokokkal rommá büntet az ÁSZ, és folyamatos ellenőrzés alatt tartanak úgy, hogy a múlt héten közölték, hogy pl. az akkor még Borkai Zsolt vezette győri Polgármesteri Hivatalban minden pénzügyi dolgot rendben találtak. Ezek nagyon nagy árat fognak ezekért az aljasságaikért 2022 után fizetni.
Azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy az ÁSZ semmi olyasmit nem közölt, hogy minden pénzügyi dolgot rendben talált a győri önkormányzatnál, hanem arról adott ki tájékoztatást, hogy a számvevőszék az elmúlt években több ellenőrzést is végzett Rába-parti megyeszékhelyen. 

Ezek a jelentések nyilvánosak, megtalálhatók az ÁSZ honlapján. Csakúgy, mint a Párbeszéd Magyarországért Párt nevű formáció ellenőrzéséről szóló jelentések. Ezekben elmélyedve egyértelműen kiderül, hogy Szabó Tímea pártja az elmúlt években gyakorlatilag semmilyen a pártok gazdálkodására vonatkozó előírást nem tartott be. Mint ismert: 2013-2014-ben a Párbeszéd számviteli rendszerének szabályozása nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, továbbá a párt könyvvezetése sem volt szabályszerű.

Az ezt követő időszakban, azaz 2015-2016-ban a Párbeszéd gazdálkodásának szabályozási környezetét nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, nem teremtette meg a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodás alapjait. De ez még nem minden: a párt 2015. és 2016. évi pénzügyi kimutatásai nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak.

A gazdálkodása során a párt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket és belső előírásokat sem tartotta be, ezzel nem biztosította gazdálkodásának, vagyoni helyzetének átláthatóságát. A PM működéséhez 2015-2016-ban a jogszabályt megsértve jogi személytől tiltott, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást fogadott el.

Az már csak hab a tortán, hogy a Párbeszéd a 2018-as országgyűlési választás kampányidőszakában sem igazolta, hogy betartotta volna a kampánypénzek felhasználásához kapcsolódó törvényi előírásokat, a számviteli-, a kampány- és a párttörvény tükrében. Az érintett időszakban – az ÁSZ elnökét most fenyegető – Szabó Tímea volt a párt társelnöke.

A transzparenciát hirdető, folyamatosan korrupciót és törvényellenességet kiáltó ellenzéki csoportosulás úgy tűnik most már nem csupán politikai vitapartnereit, vagy éppen a miniszterelnököt fenyegeti, hanem attól sem riad vissza, hogy egy nem kormányzati szervezet vezetőjét is. 
Szabó Tímea egyébként valószínűleg nem ússza meg a nemzetbiztonsági vizsgálatot, Tényi István közérdekű bejelentése ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatalnál landolt, melyet cikksorozatunk, a “Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában” címmel jelentettünk meg. Ennek harmadik részében Szabó Tímeát vettük górcső alá. 
PestiSrácok.hu, fotó:PS/Horváth Péter Gyula