Header Ads Widget

Brit radikális baloldali aktivista: A fehér férfi közös ellenség, meg kell tőlük szabadulni



A világjárvány ellenére, vasárnap ismét radikális baloldali tüntetésre került sor Londonban.

Természetesen a helyi LMBTQ-közösség is részt vett a szélsőbaloldali rendezvényen, az egyik fekete felszólalójuk pedig a homoszexuálisok és a feketék közös ellenségének nevezte a fehér férfiakat, akiktől meg kell szabadulni.



Szerinte a fehér férfiak által kitalált társadalmi berendezkedési formák a kapitalizmus, a patriarchaizmus és fasizmus, amiket szintén ki kell iktatni, bár az nem világos, hogy ő hol észlel fasizmust Nagy-Britanniában.

A felszólalása végén a radikális baloldali aktivista azt kifogásolta, hogy a Google és az Apple eltávolították a térképalkalmazásaikból a független államként egyébként nem létező Palesztinát, és helyette az érintett régióban Izrael jelenik meg.


Véleménye alapján ez Washington és Jeruzsálem közös nyomásgyakorlásának az eredménye, majd Palesztinát éltette, és Izraelt, illetve az Egyesült Államokat támadta.

A hétvégén Németországban is tombolt a radikális baloldal

A német nagyvárosokban, elsősorban a szociáldemokraták irányítása alatt lévő Berlinben és Bielefeldben (Észak-Rajna-Vesztfália), illetve a zöldpárti polgármester vezette Stuttgartban 
a járványhelyzet ellenére a radikális baloldalnak két csoportja is utcára vonult, egyrészt a mostani zavargásokat szervező aktivisták, másrészt a Rojava nevű szélsőbaloldali, kommunisztikus, szeparatista észak-szíriai kurd autonóm tartomány hívei.






Mivel a helyi törökök nem mentek ki az utcára, a szokásos összecsapások ezúttal elmaradtak.