Header Ads Widget

A határok megnyitásáért tüntettek Berlinben. A demonstráció szervezői azt ígérik, hogy a héten még több tüntetés várható.







Rendőrségi források szerint csaknem 3500 ember vonult az utcára Berlin kormányzati negyedében azt követelve, hogy az Unió azonnal nyissa meg külső határait a illegális bevándorlók előtt. A tüntetők a Szövetségi Kancellária közelében azt skandálták: „Nyissátok meg a határokat”. A demonstráció szervezői bejelentették, hogy a héten még több tüntetés várható.

 A  török elnök múlt héten jelentette be, hogy országa már nem tudja ellátni a menekülteket, ezért Törökország megnyitja előttük az Európába vezető kapukat. Angela Merkel szolidaritásáról biztosította a görög határvédelmi erőket, de kitart a véleménye mellett, hogy a határoknak zárva kell lenniük az illegális bevándorlók előtt.

Ugyancsak a határok zárva tartása mellett érvelt a szövetségi belügyminiszter is. Horst Seehofer azt írta Twitter-oldalára: „minden erőnkkel támogatni fogjuk Görögországot. Az európai határok nem nyitottak a Törökországból érkező menekültek előtt, és ez vonatkozik a német határokra is”.

mandiner.hu