Header Ads Widget

A pécsi Szegfű Bálon együtt buliztak a Jobbikosok, MSZP-sek és a DK-sok.



Péterffy Attila polgármester a közösségi oldalán fényképes bejegyzésében írt arról, hogy a rendszerváltás óta minden évben megrendezik a pécsi Szegfű Bált az MSZP szervezésében, a hétvégi volt a 30. jubileum, amelyen részt vettek a mostani városvezető frakciók tagjai.



Ott volt a DK pécsi irányítása, a MSZP-t a helyi vezetés mellett az országos elnök, Tóth Bertalan, Szakács László alelnök is képviselte. Az eseményen a talpalávalót Hencsei Zsolt, a Jobbik egyik képviselője biztosította.
A Jobbik részéről – mások mellett – rész vett a bálon Gyi­mesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke is, aki a Zsolnay-negyedben kapott munkát a választások után, korábban pedig aktívan segítette a balliberális városvezetés kampányát. Gyimesi a DK-sokkal ült egy asztalnál, jobbján Nyőgéri Lajossal, az MSZP frakcióvezetőjével beszélgetett.
Gyimesi a Bama.hu-nak elmondta, azért mentek el a szocialista párt rendezvényére, mert „meghívták” őket. Arra kérdésre, hogy nem okoz-e problémát az, hogy évekkel ezelőtt a Gyurcsány Ferenc által képviselt politika ellenében jött létre a Jobbik, azt válaszolta: ez nem ideológiai esemény volt.
– Nem értem, mi ezzel a baj? Persze lehet ezt kiforgatni – reagált. Majd a Bama.hu munkatársának felvetésére, miszerint el tudta volna képzelni három-négy éve, hogy a DK-sokkal és MSZP-sekkel bulizzon, úgy felelt: „Miért ne?”
A Jobbik alapszabályában az áll, hogy a párt

„elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból”.

Forrás: Bama.hu