Header Ads Widget

Dráma a bíróságon! Elengedték Csenge gyilkosát – A halott lány édesanyja zokogva könyörgött a bírónőnek: ne engedjék el! – Majd elájult, mentőt kellett hívni!



Döbbenetes ítélet született az egész országot felháborító haláleset ügyében. A bíróság mindössze négy év börtönbüntetésre ítélte a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, B. Rolandot (22). Emberölésért egyébként 5-15 évnyi büntetést szabhatna ki a bíróság. A bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit! Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.


A fiatal lány édesanyja az ítélet hallatán majdnem összeesett, gyermekeinek kellett segíteni, hogy állva tudjon maradni.
FRISSÍTÉS: B. Rolandot el is engedték, kisétálhat a bíróságról, már csak a holmijáért megy vissza a börtönbe.
A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Az ugyanis, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg.
A gyanúsított korábban azt állította, valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.
Az ítélet hallatán Csenge édesanya őrjöngve zokogott, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy a vádlottat ne engedje ki.
Csenge édesanya a folyosón elájult, mentőt hívnak hozzá!
Eddig írtuk:
K. Csengét 2017. szeptemberében egy vízelvezető aknában találták. Az orvosszakértő megállapítása szerint még élt a lány amikor az aknába került, halálát fulladás okozta.
Kiderült: Csenge a tragédia előtt B. Rolanddal volt. A férfi valamiért többször megütötte a lányt, majd az eszméletlen lányt az aknába dobta.
Mint írtuk, Csenge édesanyja csak súlyos nehézségek árán tudja elviselni kislánya elvesztését, nap mint nap a gyermekét látja maga előtt, s hallja, ahogy sikít.
K. Csenge (†17) halálát fulladás okozta. A lányt az egész falu gyászolja
Borsodnádasd — Még életben volt K. Csenge (†17), amikor B. Roland (21) az aknába dobta – információink szerint fulladás okozta a Borsodnádasdon tavaly szeptember 3-án holtan talált tinédzser halálát. A sorsdöntő szakértői vélemény a napokban készült el.
Így az már biztos, hogy a fiatal lány abban az aknában fulladt meg, ahová a gyanú szerint B. Roland dobta. A fiatal előzetes letartóztatását pénteken meghosszabbították, így júniu­sig rács mögött marad.
A fiatal borsodnádasi lány testét ebben a vízgyűjtő aknában találták meg
A fiatal borsodnádasi lány testét ebben a vízgyűjtő aknában találták meg
Több igazságügyi szakértő is vizsgálja az egész országot megrázó bűntényt: a hemogenetikai vélemény egyelőre nem készült el. Ez a teszt azt hivatott eldönteni, hogy kitől származnak azok a DNS-minták, amelyeket a nyomozók a helyszínen, illetve Csenge testén találtak.
A gyilkossággal gyanúsított B. Roland, ahogy korábban, úgy most is azt állítja: úgy hitte, Csenge már halott volt, amikor a templomkert melletti vizesaknába dobta.
– Ebben az ügyben meglátásom szerint az átlagosnál is nagyobb szerep jut a szakértőknek – magyarázta dr. Boschánszky Iván, a gyanúsított ügyvédje. – Az áldozaton és védencemen kívül ugyanis senki nem volt ott azon az estén, vagyis egyáltalán nincs szemtanúja az esetnek. Védencem továbbra is tartja magát a korábban elmondottakhoz.
Mint megírtuk, tavaly szep­tember 3-án egy kétségbeesett édesanya hívta a rendőrséget, hogy lánya előző délután elment a barátaival szalonnát sütni, és azóta nem tud semmit róla. Rendőrök, kutatómentők keresték Csengét, de már csak a holttestét lelték meg. Miután kihallgatták a barátait, kiderült, hogy utolsó óráit B. Rolanddal töltötte. A fiú először tagadta, hogy köze lenne a lány halálához, ám a hazugságvizsgálaton megbukott: elismerte, hogy valóban Csengével volt a végzetes éjszakán. Ahogy a Zsaru magazin korábban megírta, a tini szerint a lány kétszer is elment valahova. Másodszorra után ment, és egy ösvényen találta meg meztelenül, eszméletlen állapotban. Azt hitte, halott. Ekkor pánikba esett, és Csenge testét a ciszternába lökte, aminek az alján víz állt, és ­amibe végül Csenge bele­fulladt.

Élete végéig rács mögött maradhat

B. Rolandot jelenleg emberöléssel gyanúsítják. Nem kizárt, hogy ha bebizonyosodik a bűnössége, tíz évtől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.
B. Roland (21) előzetes letartóztatását meghosszabbították
B. Roland (21) előzetes letartóztatását meghosszabbították



blikk.hu