Header Ads Widget

A munkájáról híres Karácsony új területen mutatta be tehetségét - Graffitijét éjszaka külön műszakban, dupla bérért mosták le az FKF emberei - Videó


Vasárnapi dupla bérért, plusz prémiumért hívtak be egy brigádot a fővárosi fenntartású céghez, hogy lemossák a pesti alsó rakpartról a főpolgármester és csapata szennyező graffitijét. A felkapart festék veszélyes hulladéknak minősül.

Karácsony Gergely „közös sétára” hívta szimpatizánsait a Lánchíd pesti hídfőjéhez vasárnap délelőttre, hogy együtt sétálgassanak a főpolgármester egyik fantazmagóriája, az úgynevezett „Budapest-adó” ellen.

A közös séta fénypontja az volt, amikor Karácsony festékszórót ragadott, és széles mosollyal az arcán felfestette az Id. Antall József rakpartra a „Stop Budapest-adó” feliratot. A graffiti a parlament irányába haladó sáv közepére került, körülbelül 8-10 méter hosszan. A nem létező adónem megállítására felszólító szöveget körbetapsikolta a tüntetésen megjelent pár száz ember, majd az egészet otthagyták. A nap hátralévő részében senki sem járt a csodájára, már csak azért sem mert megállás nélkül zuhogott az eső.

A dupla béren túl még prémiumot is ígértek nekik, csak jöjjenek be dolgozni. A szokásosnál nagyobb pénz ígérete segített, este negyed 11-kor az Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) emberei speciális, méregdrága vegyszerekkel felfegyverkezve megjelentek a helyszínen és eltakarították a Karácsony-féle graffitit.


Amúgy az úttestre valós festés a közlekedés rendjének megzavarását is jelenti, hiszen az autósok valamiféle jelzésnek is értelmezhetik a feliratot, ami balesethez is vezethet.