Header Ads Widget

Határon átívelő razziát tartott a rendőrség, amely során egy igen veszélyes bűnbanda tagjait fogták el - Zár alá vettek 14 ingatlant és közel 31 millió forintot

Egy tíz tagból álló bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Nyomozó Iroda. Ennek köszönhetően egy jó darabig hiánycikk lesz az új pszichoaktív anyag, ugyanis a drogbanda a tiltott szer 80 %-a felett diszponált az országos online kábítószerpiacon.

A pécsi készenléti rendőrök új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kereskedés miatt folytatnak nyomozást Z. Vilmos 36 éves szigetvári lakos és az általa irányított bűnözői csoport tagjai ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy bűntársaival együtt legalább két éve külföldi weboldalakról beszerzett új pszichoaktív anyagot értékesített tovább – írja a Police.



A drogbanda módszere az volt, hogy a kriptovalutával megvásárolt anyagot személyes találkozások nélkül, kizárólag online eladással, postai vagy futárcégeken keresztül történő kézbesítéssel juttatta el a megrendelt tételeket a vásárlóknak. A kiválóan konspiráló bűnözők külön informatikust és logisztikust is alkalmaztak, hogy minél gördülékenyebben működjön a drogbiznisz. A nyomozás adatai szerint a Z. Vilmos által irányított csoport legalább 14 ezer csomagot kézbesített közel két év alatt, amivel körülbelül 200 millió forint bevételre tettek szert.

2020. június elejére összehangolt akcióval számolták fel a tevékenységüket. Azonban ez idő alatt Z. Vilmos családjával Horvátországba utazott, de a külföldi rendőrséggel együttműködve az elfogásuk sikerrel zárult.


A hazai intézkedések alkalmával a rendőrök új pszichoaktív anyagot, a csomagoláshoz és postázáshoz felhasznált kellékeket, valamint a bűncselekményhez kapcsolódó bizonyítékokat foglaltak le. Továbbá zár alá vettek 14 ingatlant és közel 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt.


A horvát rendőrök szintén kutatásokat tartottak az elfogott gyanúsítottak lakóhelyén, és összesen 30 millió forint értékben foglaltak le eurót és forintot, tíz mobiltelefont, valamint egy luxusautót. Kiadatásukkal kapcsolatban a bíróság később fog határozni.