Header Ads Widget

Trump vandáloknak nevezte a baloldal által felhergelt, erőszakos tüntetőket, továbbá emlékeztette őket, hogy akár 10 év börtönre is ítélhetik őket.




David L. Bernhardt Washington D.C.-ben, a Lafayette téren személyesen is megnézte a pusztítást. 

Nem hódolunk be az anarchisták előtt. A törvény és a rend marad az úr, és igazságot fogunk szolgáltatni!

- mondta a Foxnews beszámolója szerint.


Andrew Jackson szobrát összefirkálták az erőszakos tüntetők, kötelet kötöttek rá, majd megpróbálták ledönteni, de a rendőrök ezt végül megakadályozták.

A talapzat és a szobor körüli ágyúk viszont megsérültek.

Helyszíni beszámolók szerint a felhergelt tüntetők sátortábort próbálnak kialakítani a Lafayette térnél, ahogy azt Seattle-ben is tették. A Szent János templom falára már ki is írták graffitivel, hogy 

Fekete autonóm zóna. 

A rendőrök viszont próbálják körbezárni a sátrakat, hogy a tüntetők ne tudják bővíteni a zónát.


A rendőrök és a tüntetők közötti dulakodásban a helyszíni beszámolók szerint többen megsérültek. A tüntetők mindenféle tárgyakat dobtak a rendőrök felé.

Közben Seattle-ben, ahol már hetek óta tulajdonképpen egy törvények felett álló övezetet alakítottak ki a felhergelt tüntetők, ahova a rendőrök be sem mernek venni, lassan készek újra átadni a hatóságoknak az anarchisták a lefoglalt területeket. Legalábbis erről tárgyalnak.


Ehhez az kellett, hogy egy ember meghaljon.  

Két lövöldözés volt ugyanis a zónában, az egyikben egy 19 éves fiatal meghalt. De előfordult rablás és a nemi erőszak is a területen belül.

Erőszakos tüntetés Seattle-benFORRÁS: AFP/2020 GETTY IMAGES/DAVID RYDER

A környéken élők és dolgozók rettegnek, az üzletek is bezártak, tulajdonosaik munkanélküliek lettek. Korábban többen is arról beszéltek, attól tartanak, hogy az anarchisták önkényes területfoglalása az Egyesült Államok több városára is átterjedhet. Ennek bizonyítéka most a Washington D.C.-ben történt eset.