Header Ads Widget

Varga Judit igazságügyi miniszter igen jól állta a sarat a BBC Newsnight című műsorában amely pontosan megmutatta, hogyan is működik a nyugati liberális média gépezete - Videó



Varga Judit az adásban Kirsty Wark kérdésére kifejtette, hogy amennyiben elfogadják a rendkívüli jogrend megszüntetésére vonatkozó törvényjavaslatot, akkor a veszélyhelyzet várhatóan június 20-án megszűnik Magyarországon. Döbbenetes, de a 
Christiane Amanpour szerepére törő műsorvezetőnő többször is rákérdezett a veszélyhelyzetet felváltó egészségügyi járványügyi készültség jogi jellemzőire, illetve a kormány egyik régi liberális kritikusát, Sophie in ’t Veldet idézve arról értekezett, hogy az álhírterjesztés szigorú büntetése hogyan is fér össze az uniós értékekkel.

Az igazságügyi miniszter udvariasan elutasította, hogy a politikai érdeke vezérelte Európai Parlament liberális politikusának véleményével érveljenek a hazai intézkedésekkel szemben. Az álhírek terjesztésével összefüggésben pedig Wark tudtára adta, hogy a kormánynak felelőssége, hogy a különleges jogrend idején a védekezést a valótlan állítások kiszűrésével segítse. A riporter többszöri nekifutásra sem értette meg, hogy rendkívüli jogrend, tehát közveszély hiányában – a balliberális oldalon sokat hangoztatott – álhírterjesztésért legfeljebb járó öt év börtön sem szabható ki – olvashatjuk az összefoglalóban.

A miniszterasszony facebook-posztjában a következőképpen kommentálta az interjút:

A BBC-nek adott csütörtök éjféli élő interjúm pontosan megmutatta, hogyan is működik a nyugati liberális média gépezete. A beszélgetés során mintha nem egy objektív, független, az igazságot kereső riporterrel beszélgettem volna, hanem egy politikussal, akit láthatóan nem a kérdésekre adott válaszaim érdekeltek, sokkal inkább törekedett a politikailag motivált vádak megfogalmazására. Érdekes, hogy a liberális elit által hangoztatott objektív tudósítás éppen hogy náluk nem biztosított. Én továbbra is határozottan fogom képviselni a magyar álláspontot.



 

Vezető kép: MTI/Kovács Tamás