Header Ads Widget

A fehérek állatok, méghozzá vadállatok - A repper Nick Cannon, tett elképesztően agresszív kijelentéseket a fehérekre .



Egyre durvul az politikai küzdelem,a sorozatos zavargások az Amerikai Egyesült Államokban amelyek kiindulópontja az volt, hogy eltúlzott rendőri intézkedés közben életét vesztette egy büntetett életű fekete, aki korábban hamis pénzzel próbált meg fizetni. A dolog odáig fajult. hogy már szaporodnak a keresztény templomok és emlékművek elleni támadások is.

Most éppen Nick Cannon, akit leginkább Mariah Carey popdíva volt férjeként ismerhetünk, tett elképesztően agresszív kijelentéseket a fehérekre .

Nick Cannon, 40 éves fekete humorista, rapper, producer és zenész egy podcast műsorban olyanokat mondott a fehérekről, hogy azok azért alacsonyabb rendűek mint a feketék, mert nincs elég melanin pigment (festékanyag) a bőrükben. Ez idáig még akár egy rosszul sikerült poén is lehetett volna, de Cannon így folytatta: „éppen ezért a fehérekből hiányzik az együttérzés és a lélek ami miatt féltékenyek és attól félnek, hogy elpusztulnak, ez pedig gonosz tettekre sarkallja őket.”

Ezután Cannon a fehér embereket összehasonlította az állatokkal és a barbárokkal, és „igazi vadaknak” nevezte őket.

Cannon eszmefuttatása a munkaadóinál is kiverte a biztosítékot. A Viacom CBS-nél úgy döntöttek, hogy megszakítanak vele minden üzleti kapcsolatot, de a Wild n Out című műsort sem vezetheti tovább.

Közben kezd minden összezavarodni. A tüntetéseket, sőt a zavargásokat is pártfogásába vevő New York Times-ról is különös dolgok derültek ki.

A The New York Times című liberális lapot tulajdonló Ochs-Sulzberger család felmenői között rabszolgatartók is voltak – állította a New York Post című lap hétvégi számának oknyomozó riportja.

„A helyzet sokkal rosszabb, mint gondoltam volna” – állapította meg Michael Goodwin újságíró, aki a The New York Post mellett a Fox televízió kommentátora is. Az újságíró szerint bizonyítékok vannak arra, hogy a Sulzberger családban nemcsak rabszolgatartók voltak, hanem sok családtag az amerikai polgárháború idején a déli konföderációs erőket és a rabszolgatartókat segítette.

A család egyik tagjának, Bertha Levy Ochsnak (Adolph Ochs anyjának) legalább öt rabszolgája is volt Mississippi államban. S valószínűleg Bertha unokaöccsének, John Mayernak is volt rabszolgája. „Vajon nem kellene a Timesnak is előbb saját magán kezdenie a konföderációs múlt feltárását?” – fogalmazta kérdésbe az álláspontját a New York Post publicistája.

Shaun King, a Black Lives Matter amerikai aktivistája egy hónapja felszólította a politikai vezetőket, hogy távolítsanak el minden olyan Jézus-ábrázolást – legyen az szobor, falfestmény, ablaküveg, bármi –, amelyen a Megváltó „fehér európaiként” van ábrázolva.

A negyven éves Shaun King amerikai író és polgárjogi aktivista a közösségi médián keresztül vezényli kampányait, zavaros érveléseit sokan tették már magukévá.

2018-ban a Time magazin a közösségi média 25 legbefolyásosabb embere közé sorolta.

King az elmúlt hetekben a posztjait uszításra és gyűlöletkeltésre használja fel, teszi ezt ráadásul a „társadalmi igazságosság létrehozása” ürügyén. Holott valójában az egymás mellett békében élő embereket kívánja egymás ellen uszítani. A trollvezér egy Twitter üzenetében már nemcsak Jézus, hanem Szűz Mária és „fehér barátai” eltávolítását is követelte.

A Rhode Island-beli Providence-ben a 26 éves Keveon Gomera-t vandalizmussal vádolják, mert több dominikai püspök sírját megszentségtelenítette, és megtámadta a katolikus főiskola biztonsági őrét. Gomera horogkereszteket és katolikusellenes feliratokat festett a temető központi keresztjére és több sírkövére.

Július elején a kaliforniai Sacramento temetőjében elpusztították a Junipero Serra a híres misszionárius szobrát. A kaliforniai katolikus püspökök konferencia elítélte a vandalizmust azzal, hogy „Serra nem egyszerűen korának embere volt, hanem annál sokkal több. Az őslakos amerikaiakkal való együttműködéssel megvédte a bennszülött lakosságot, és élete végéig folytatta az elnyomás elleni küzdelmet.”

Július 11-én Floridában letartóztatták a 24 éves Steven Shields-et, miután nekivezette az autóját a Queen of Peace katolikus templom bejáratának és benzint öntött az előcsarnokba, majd azt meggyújtotta, miközben a hívek a templomban szentmisére készülődtek. Ezután elmenekült, de a rendőrség autós üldözés után elfogta. Shields azt mondta nekik, hogy a katolikus egyházat egy „küldetés„ miatt támadta meg, mert ”problémája volt„ velük.