Header Ads Widget

Emmanuel Macron francia elnök megerősítette, hogy Ukrajnának nem biztosítanak bizonyos típusú fegyvereket, különösen támadó repülőgépeket és tankokat.



Emmanuel Macron francia elnök megerősítette, hogy a nyugati országok megállapodást kötöttek arról, hogy Ukrajnának nem biztosítanak bizonyos típusú fegyvereket, különösen támadó repülőgépeket és tankokat – írja az Ukrinform.

Macron, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön Ukrajnába érkezett , ahol találkozott Volodimir Zelenszkijvel .

Oroszország már jegyzéket küldött minden országnak, így az Egyesült Államoknak is, az Ukrajna fegyverszállítása miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden Kijevnek szánt fegyvert tartalmazó rakomány legitim célponttá válik Oroszország számára. A külügyminisztérium kijelentette, hogy a NATO-országok "tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hangsúlyozta, hogy az ország nyugati fegyverekkel való pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatással lesz.