Header Ads Widget

Az orosz csapatok megsemmisítették azokat az ukrán szabotőröket, akik hajókról próbáltak partra szállni Herszon régióban – jelentette a védelmi minisztérium.



A Dnyeper torkolatának vizein az ukrán szabotázscsoport nagysebességű leszállóhajóiról igyekeztek előrenyomulni és kiszállni a Herszon régió területére . A tűzkár következtében az ukrán haditengerészet két leszállóhajója szabotőrökkel a fedélzetén megsemmisültek” – közölte a minisztérium.

Emellett az orosz légiközlekedés több mint száz ukrán nacionalistát és zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaság Konsztantyinovkában – nagy pontosságú fegyverek találták el az Ukrán Fegyveres Erők 95. légi rohamdandárjának ideiglenes bevetési pontját .

Orosz hajók cirkálórakétákkal találtak el egy bázist HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekhez és M777 tarackokhoz való lőszerrel Bogdanovtsy falu közelében, a Hmelnickij régióban .

Napközben is orosz csapatok csaptak le:

  • négy rakéta- és tüzérségi fegyverek és lőszerraktár;
  • radar az S-30 0 légvédelmi rakétarendszer megvilágítására és irányítására;
  • hat parancsnoki és megfigyelő állomás, köztük a 60. gyalogos dandár Zaporozhye megyében , a 113. területvédelmi dandár Harkiv megyében. 

RIA Novosztyi