Header Ads Widget

Az orosz katonák egy nap alatt több mint 1200 ukrán fegyverest semmisítettek meg



Az orosz katonák egy nap alatt több mint 1200 fegyverest semmisítettek meg az ukrán hadsereg Nyikolajev-Krivoj Rog és más irányú veresége miatt – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

"Az ukrán csapatok Nyikolajev-Krivoj Rog és más irányú, a Zelenszkij offenzíva személyes utasítására végrehajtott Zelenszkij offenzívájának veresége következtében az ellenség nagyarányú veszteségeket szenvedett. Az oroszok hatékony fellépése csapatcsoport 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, 8 nagykaliberű géppuskával felszerelt pickupot és több mint 1200 ukrán katonát semmisített meg" – közölte a minisztérium.

Az orosz csapatok állítólag legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők 128. Külön Hegyi Rohamdandárának Nyugat-Ukrajnából átvitt egységeit , öt katona letette a fegyvert és megadta magát.

Emellett az Orosz Aerospace Forces katonai légiközlekedése öt ukrán főhadiszállást, három fegyver- és lőszerraktárt, valamint 52 tüzérségi egységet semmisített meg – tette hozzá a Honvédelmi Minisztérium.

Emellett az orosz hadsereg likvidálta a Kraken nacionalista formáció több mint 100 fegyveresét és külföldi zsoldosokat a Donyecki Népköztársaságban található Konstantinovka falu közelében. Több mint 200 fegyverest, köztük mintegy 40 külföldi zsoldost is sikerült megsemmisíteniük Alekszandrovka falu közelében, Dnyipropetrovszk régióban.
Az orosz védelmi minisztérium arról is beszámolt, hogy a hazai légvédelmi rendszerek Mikolajiv régióban két ukrán Szu-25-ös repülőgépet, Harkiv régióban pedig öt pilóta nélküli légijárművet lőttek le.