Header Ads Widget

A Bostoni Egyetem új, 80%-os pusztulási arányú covid törzset hoz létre - a világjárványt kiváltó veszélyes kísérletekre emlékeztetve



Amerikai kutatók egy új, halálos Covid-törzset hoztak létre egy olyan laboratóriumban, amely emlékeztet azokra a kísérletekre, amelyek sokak szerint a világjárványt kiváltották.

A mutáns változat - az Omicron és az eredeti Wuhan-vírus keresztezése - a Bostoni Egyetemen megfertőzött egerek 80 százalékát megölte.

Amikor azonban a rágcsálók egy hasonló csoportját a standard Omicron törzsnek tették ki, mindegyik túlélte, és csak "enyhe" tüneteket mutatott.

A DailyMail.com felfedte, hogy a csapat egy hibrid vírust készített – az Omicron és az eredeti Wuhan törzs kombinációjával –, amely egy tanulmány során az egerek 80 százalékát megölte.

A leleplezés feltárja, milyen veszélyes vírusmanipulációs kutatások folynak még az Egyesült Államokban is, annak ellenére, hogy attól tartanak, hogy hasonló gyakorlatok indították el a járványt.

Shmuel Shapira professzor, az izraeli kormány egyik vezető tudósa azt mondta: "Ezt teljes mértékben meg kell tiltani, ez játék a tűzzel."

Feltételezik, hogy a funkció-kutatás – amikor a vírusokat szándékosan manipulálják, hogy fertőzőbbek vagy halálosabbak legyenek – a Covid eredetének középpontjában áll.

A megbetegedések első csoportjától mindössze néhány kilométerre található kínai laboratórium hasonló kutatásokat végzett a denevérek koronavírusaival kapcsolatban.

De ezt a gyakorlatot 2017 óta nagymértékben korlátozzák az Egyesült Államokban. 

Dr. Richard Ebright, a New Jersey állambeli New Brunswick-i Rutgers Egyetem vegyésze a DailyMail.com-nak elmondta : „A kutatás a funkciókutatás előnyeinek egyértelmű példája.

Hozzátette: "Ha el akarjuk kerülni a következő, laboratórium által generált világjárványt, feltétlenül meg kell erősíteni a lehetséges pandémiás kórokozók kutatásának felügyeletét."  Forrás