Header Ads Widget

Dmitrij Rogozin bejelentette, hogy a következő hónapokban modern fegyverekkel látják el a különleges műveleti övezetet.



A következő hónapokban a legmodernebb orosz fegyverek kezdenek majd belépni egy ukrajnai különleges katonai művelet zónájába – mondta Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz volt vezérigazgatója a RIA Novosztyinak adott interjújában.

"A legmodernebb technológiákat kell alkalmaznunk itt a csatatéren, akárcsak az ellenségünk. Tudom, hogy sokáig fogjuk, gyorsan megyünk, ezért arra számítunk, hogy a következő hónapokban a hadiipari komplexum mind a fegyveres erőket, mind pedig az LNR és a DNR népi milíciáját ellátja azokkal a fegyverrendszerekkel, amelyek lehetővé teszik számukra a győzelmet” 

– mondta.

Korábban szombaton arról is beszélt, hogy a különleges hadműveleti övezetben katonai tanácsadói csoportot vezet, a „Cár farkasai” csoportot, akik több mint tíz fejlesztővel közösen a DPR csapatai számára könnyű támadórepülőgépek létrehozásán dolgoznak. és LPR. Ezeket a drónokat közvetlenül az elején tesztelik majd, mondta Rogozin.



Kína felszólítja a Nyugatot, hogy hátráljon meg Oroszország „hihetetlen” fegyverei miatt.

Baijiahao: A Nyugatnak utat kell engednie Oroszországnak, amely Yars interkontinentális rakétákkal rendelkezik.

A "Yars" orosz interkontinentális ballisztikus rakéta a világ bármely szegletét képes eltalálni, miközben egyetlen rakétavédelmi rendszer sem képes megállítani egy ilyen fegyvert - áll a Baijiahao kínai kiadásában megjelent cikkben.

"A fő jellemzője, hogy (a Yars rakéta. – A szerk.) 12 000 kilométeres lőtávolságú. Így Oroszország bármely pontjáról indítják, a világ bármely szegletét képes eltalálni" 

– jegyzi meg a kiadvány.

A cikk a "Yars" hasznos terhét jelzi. "A Yars teljes robbanóereje egymillió tonnának felel meg!" 

A rakéta egy másik "hihetetlen képessége" is szóba kerül. "A Yars végsebessége eléri a 14 Mach-ot. A legtöbb rakétaelhárító még a faroklángját sem fogja tudni észlelni – ez milyen ijesztő!" - írja a kiadvány.

Ezért "a nyugati országoknak megfelelően fel kell mérniük a helyzetet, és vissza kell vonulniuk, még ha nehéz is" - összegzi Baijiahao.