Header Ads Widget

Chasov Yar városában rögzítették a főleg angolul beszélő külföldi zsoldosok helyét



Az Artemovszk melletti Csasov Jar városában rögzítették a külföldi zsoldosok tartózkodási helyét – mondta el a RIA Novostinak egy katonai szakértő, Andrej Marochko, az LPR nyugalmazott alezredese.

"Az ukrán alakulatok bevetési helyeinek elemzése során megállapították, hogy Csasov Yar település egyik katonai szükségleteire átalakított polgári épületében főleg angolul beszélő katonák tartózkodnak" 

- mondta.

Marochko szerint a zsoldosok különböző egyenruhát viselnek jelvény nélkül.

„A NATO -modellhez hasonló kézi lőfegyverek vannak náluk ” – tette hozzá egy nyugalmazott LPR alezredes saját forrásaira hivatkozva.

Szerdán az ukrán fegyveres erők oldalán nagyszámú külföldi zsoldos részvételét jelentette be az artemovszki harcokban az "Akhmat" különleges erők parancsnoka és a Népi Hadsereg 2. hadseregének parancsnok-helyettese. Az LPR Apty Alaudinov milíciája. Elmondása szerint a városban NATO-országokból származó sebesült "magas rangú" szerencsekatonák tartózkodnak, akiknek kiürítésére ukrán csapatok próbálnak betörni a faluba.

Artyomovsk a DPR Kijev által ellenőrzött részén található , Gorlovka nagyvárosától északra . Ez egy fontos közlekedési csomópont az ukrán csoport ellátásához a Donbassban . Most heves harcok dúlnak érte.