Header Ads Widget

ÉHEZNI A KLÍMÁÉRT: Az Európai Unió a holland kormánnyal együttműködve országszerte tej-, szarvasmarha-, sertés- és baromfitelepek bezárására törekszik.



Az Európai Unió a holland kormánnyal együttműködve végleg bezárja a tej-, szarvasmarha-, sertés- és baromfitelepeket Hollandiában. A holland kormány éppen egy évvel ezelőtt jelentette be azt a tervet, hogy 2030-ig több mint 50 százalékkal csökkenti a nitrogénkibocsátást az egész országban.

Május 2-án az Európai Bizottság jóváhagyta azt a tervet, amely szerint az állattenyésztőknek fizetik azt, hogy határozatlan ideig tartózkodjanak a kijelölt menedékhelyeken, ha vállalják, hogy soha nem kezdik meg máshol ugyanazt a tenyésztési tevékenységet. Az EU környezetvédelmi szabályai veszélyeztetik az alapvető gazdasági szabadságjogokat, és a hatás visszahat az emberi jogokra és magára az élelmiszerellátásra.

Az európai zöld megállapodás arra készteti a kistermelőket, hogy véglegesen bezárjanak.

Az európai zöld megállapodás részeként a kormányok megvesztegetik a kis- és közepes gazdálkodókat, hogy végleg leállítsák tevékenységüket, mert rendszereik túl sok nitrogént termelnek. A nitrogént ma „szennyező anyagként” jelölik, amelyet Európa-szerte 50%-kal kellene csökkenteni. A Green Deal értelmében "szükséges és helyénvaló" a "célterületek környezeti feltételeinek javítása és a magas színvonalú, fenntartható és környezetbarát termelés lehetővé tétele", és ez magában foglalja több száz kisgazdaság bezárását. A holland kormány mintegy 1,47 milliárd eurót (1,62 milliárd dollár) irányzott elő a gazdálkodók kifizetésére és végleg bezárására.

Az alapok a tej-, marha-, sertés- és baromfigazdaságok "önkéntes" bezárása miatt elszenvedett veszteségeiket "akár 100 százalékig" hivatottak kompenzálni a gazdálkodókat. Az EU Bizottság ezeket az átvételeket „közvetlen támogatásnak” nevezi.

A kormány terve szerint a kis- és középgazdaságok új kivásárlásait "programoknak" fogják nevezni. A holland kormány 2028 februárjáig folytatja a programokat, amikor is a legtöbb gazdaság néhány ember kezében konszolidálódik. Az EU Bizottsága azt állítja, hogy a szabályozás "arányos", és a kompenzáció "pozitív hatásokkal jár, amelyek felülmúlják a verseny és a kereskedelem lehetséges torzulását az Európai Unióban".

A gazdálkodók csak akkor jogosultak a felvásárlásra, ha fel tudják mutatni, hogy öt egymást követő évben termeltek. Az új terv mögött álló WEF globalisták tudják, hogy Hollandia a hús- és mezőgazdasági termékek legnagyobb exportőre világszerte. Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint a holland mezőgazdasági export tavaly 122,3 milliárd eurót tett ki. A gazdálkodók harcolnak a megélhetésüket veszélyeztető új környezetvédelmi előírások ellen, de a holland kormány összeesküdött a WEF-fel.

Az EU lerombolja az alapvető szabadságjogokat és korlátozza az élelmiszertermelést, mindezt a „nagy jó” érdekében

Robbin Voorend egyike azon gazdálkodóknak, akik felszólaltak az európai zöld megállapodásról. A kormány nitrogénkibocsátási programjai már 90-95%-kal csökkentették az állattenyésztést. Martin Neppelenbroek tejtermelő megerősíti, hogy a kormány az állomány 95%-át kivágta.

Ezek a programok nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy minden gazdát meggyőzzenek a tevékenység leállításáról, ezért további kenőpénzekkel és kifizetésekkel egészül ki a nagyobb terv. A 975 millió eurós (1,77 milliárd dolláros) LBV-plus program keretében egyes gazdálkodók, akik bezárják a magas szintű nitrogéntartalmú gazdaságokat, akár 120%-os kompenzációt kapnak a termelési kapacitás elvesztése miatt. Az európai zöld megállapodás részeként a tagállamok egyes gazdálkodóknak további 20%-os „zöld bónuszt” adhatnak – ha „környezetvédelmi okokból” bezárják gazdaságukat.

Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor becslése szerint az EU-felvásárlások végleg bezárhatnak 3000 vagy több holland gazdaságot.

„Így csinálják: kést nyomnak a parasztok torkára. Gondoskodnak arról, hogy ne újítsák meg a jogosítványaikat, ne kínozzák őket minden nap új szabályokkal és korlátozásokkal, majd kenőpénzt ajánlanak fel nekik, mert tudják, hogy sokan puszta kétségbeesésből veszik. Ez az egész olyan undorító” – írta Vlaardingerbroek, miközben megkérdőjelezte a kormány legitimitását, amely megtiltja a gazdáknak az újrakezdést.

„Az EU egész eszméjének a szabad mozgásról és a munkavállalók szabadságáról kell szólnia. Ez a következő szintű Szovjetuniós cucc” 

– figyelmeztetett Vlaardingerbroek. Forrás