Header Ads Widget

Növekvő aggodalomra ad okot. Egy hongkongi tanulmány szerint az MRI-vel megerősített COVID-58 vakcina szívizomgyulladás 19% -a nem oldódott meg egy év alatt.



Növekvő aggodalomra ad okot. A vakcina szívkárosodása serdülőknél tartós lehet. Egy hongkongi tanulmány szerint az MRI-vel megerősített COVID-58 vakcina szívizomgyulladás 19 százaléka nem oldódott meg egy év alatt.

Egészségügyi szempontok

Szinte minden nap a hírek újabb történetet hoznak egy fiatalról, aki szívmegállásban haldoklik. Émelyítő felismerés, hogy a COVID-19 vakcina által kiváltott szívizomgyulladás hegzónát hagyhat a szívben, kockáztatva a kamrai tachycardia, a kamrai fibrilláció és a szívmegállás esélyét bármikor. A közelmúltban Hulscher et al. boncolással meggyőzően kimutatta, hogy a COVID-19 vakcina által kiváltott szívizomgyulladás végzetes lehet.

Most Yu és munkatársai egy hongkongi tanulmányban azt találták, hogy azoknak a fiataloknak a szívkárosodása, akiknél MRI (mágneses rezonancia képalkotás) igazolta a szívkárosodást, és akik egy évvel később egy második vizsgálaton estek át, 58 százalékuknál maradvány rendellenességek voltak, amelyek arra utalnak, hogy heg alakulhat ki a szívizomban.

Negyven serdülőt értékeltek, átlagosan 15 évet, főleg fiúkat. Figyelemre méltó volt, hogy 73 százalékuknak nem voltak szívtünetei, így értékelés nélkül a szülőknek fogalmuk sem lett volna arról, hogy gyermekük szívkárosodást szenved a COVID-19 oltástól. Az esetek körülbelül 18 százalékában kezdetben csökkent a bal kamrai ejekciós frakció, ami azt jelzi, hogy fennáll a szívelégtelenség kialakulásának kockázata.



Yu CK, Tsao S, Ng CW, Chua GT, Chan KL, Shi J, Chan YY, Ip P, Kwan MY, Cheung YF. Kardiovaszkuláris értékelés legfeljebb egy évvel a COVID-19 vakcinával összefüggő szívizomgyulladás után. Keringés. 2023. augusztus;148(5):436-439. DOI: 10.1161/CIRCULATIONAHA.123.064772. Epub 2023 július 31. PMID: 37523760; PMCID: PMC10373639.


A szerzők rámutatnak arra, hogy számos más tanulmány kimutatta, hogy a COVID-19 vakcina szívizomgyulladásos eseteinek többsége abnormális szív MRI eredményekkel nem oldódott meg 3-6 hónap alatt. Most Yu és kollégái jelentése azt sugallja, hogy a kár egy év alatt tartós lehet.

Kérjük, ossza meg ezt a fontos fejleményt azokkal a szülőkkel, akik beoltották gyermekeiket, vagy fontolgatják, hogy megadják magukat az iskolai előírásoknak. Az oltás visszafordíthatatlan károsodást, valamint egész életen át tartó aggodalmat és megbánást okozhat. Forrás