Header Ads Widget

Az exit poll szerint óriási győzelmet aratott Vlagyimir Putyin - Az emberek 87,97 százaléka szavazott a hivatalban lévő elnökre.



Rekordszámú részvétel volt a mai oroszországi elnökválasztáson az orosz választási illetékesek szerint. Az exit poll és a választási bizottság adatai szerint is elsöprő győzelmet aratott Vlagyimir Putyin.

Vlagyimir  Putyin a szavazatok 87,26 százalékát szerezte meg az orosz elnökválasztáson a jegyzőkönyvek 60 százalékának feldolgozása után – értesült a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. Nyikolaj Haritonov a szavazatok 4,11 százalékát, Vlagyiszlav Davankov a 3,92 százalékát, Leonyid Szluckij pedig a 3,06 százalékát szerezte meg a részeredmények szerint. 

Mindez azt is jelenti, hogy a szavazatok több mint felét biztosan megszerezte Putyin, így nem lesz szükség második fordulóra, az elnököt ismét megválasztották – igaz, hivatalosan csak holnap jelenthetik be.

A Központi Választási Bizottság és a helyi választási bizottságok adatai szerint a Donyecki Népköztársaságban a hivatalban lévő államfő a szavazatok 95,23 százalékát szerezte meg – közölte Vlagyimir Viszockij, a regionális választási bizottság elnöke. Ez az adat minden bizonnyal sokat fog változni, mert a szavazatok csak töredékét dolgozták fel eddig.

A Luhanszki Népköztársaságban a jegyzőkönyvek 100 százalékos feldolgozása után Vlagyimir Putyin a szavazatok 94,12 százalékát szerezte meg. Második lett Leonyid Szluckij, akit a választók 2,13 százaléka támogatott. Nyikolaj Haritonov a szavazatok 1,91 százalékát, Vlagyiszlav Davankov 1,39 százalékát kapta. A Zaporizzsjai területen a jegyzőkönyvek 90,29 százalékának feldolgozása után Putyin a szavazatok 92,95 százalékát szerezte meg. Szluckij a második helyen áll - őt a választók 2,47 százaléka támogatta. Haritonov a szavazatok 2,17 százalékát, Davankov 1,83 százalékát szerezte meg.

Az exit poll szerint is óriási győzelmet aratott Vlagyimir Putyin. Az Orosz Közvélemény-kutató Központ exit pollja szerint az emberek 87,97 százaléka szavazott a hivatalban lévő elnökre.

Biden és Zelensky képmását elégették az LPR-ben válaszul a választások megzavarására tett kísérletekre.

https://vk.com/video644727407_456241129


Borítókép: Elsöprő győzelmet arathatott Vlagyimir Putyin az orosz elnökválasztáson (Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP)