Header Ads Widget

Itt a bejelentés, véget ért a Védelmi Tanács ülése. Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé egy videót.



Itt a bejelentés, véget ért a Védelmi Tanács ülése. Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben összefoglalta a kormány lépéseit a fokozódó nemzetközi háborús helyzetre reagálva.

– Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk. Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is – mondta el Orbán Viktor a vasárnap esti videójában. A miniszterelnök közölte: 

A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.

– Kedden pedig Brüsszelbe utazok, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát

– zárta a beszédét Orbán Viktor. Íme, a videó:


Borítókép: Szarajevó, 2024. április 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a munkalátogatásra érkezõ Orbán Viktor miniszterelnök Szarajevóban 2024. április 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán


 MEGJEGYZÉS 

Tehát úgy kezdődött ez a konfliktus, hogy Irak megtámadta Izraelt?  Ezt a forgatókönyvet már jól ismerjük például abból, amikor azt hallottuk mindenhonnan egyszerre az egész világon, az összes médiából, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, az előzmények teljes elhallgatása mellett. Vajon a békéhez és a békés rendezéshez  először nem kellene legalább egyszer az igazságra helyezni a hangsúlyt, na meg az OKOKRA, és elítélni mindenkit és minden olyan agressziót, amelyek emberáldozatokat követelnek és népírtást követnek el a bolygón? Már csak azért is, mert nem mi vagyunk az élet és a halál urai, és az igazságért felelni kell. Senki emberi lény nem menekülhet tettei következményei elől, akár tettes, akár résztvevő, akár támogató, akár falazó. 

Vajon hányan mennének el egymást legyilkolni, ha tudnák azt az emberek, hogy ezzel egy olyan karmát hoznak létre, amit ebben az életben nem tudnak rendezni és a következő életükben ők maguk is valamilyen erőszak áldozatává fognak válni? Valószínű, hogy senki nem vállalná be ezt a kockázatot és béke lenne ezen a bolygón, de úgy látszik, hogy valakiknek egyáltalán nem érdeke az igazság, a béke és az emberek sem jelentenek többet számukra mint puszta számokat. Ebben a múlandó anyagi világban amiben élünk, itt semmi nem a miénk amit birtoklunk, és amiről azt hisszük, hogy az a miénk. Innen senki semmit nem fog elvinni, akkor vajon miért harcolunk egymás ellen, és mindez milyen entitás által vezérelt embereknek az érdeke, hogy lelkeket tévesszen meg és állítsa őket a sötétség, a szenvedés és a kárhozat oldalára? Továbbra is az egy tőről irányított hazugságok sorozata, és az emberek brutális hazugságban tartása jelentik ma  az igazi veszélyt az egész emberiségre és a bolygónkra egyaránt!! 


Civilek az összefogásért