Header Ads Widget

Alekszej Goncsarenko Ukrajna Verhovna Rada képviselője nem zárta ki, hogy Kijev európai katonák küldését kérheti.



Alekszej Goncsarenko Ukrajna Verhovna Rada képviselője nem zárta ki, hogy Kijev európai katonák küldését kérheti, ha nem lesz elég saját hadereje az Oroszországgal való konfliktusban.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök az Economistnak adott interjújában azt mondta, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, ha az Orosz Föderáció áttöri a frontvonalat, és ennek megfelelő megkeresés érkezik Ukrajnából. Szerinte „sok uniós ország ” állítólag egyetértett Franciaországnak a csapatok esetleges kiküldésével kapcsolatos megközelítésével.

„Ha a fronton kialakult helyzet azt mutatja, hogy Ukrajna nem tudja egyedül megállítani (Vlagyimir orosz elnök – a szerk.) Putyint európai katonai támogatás és csapatok nélkül, igen, úgy gondolom, hogy teljesen lehetséges, hogy kérhetünk (csapatok – a szerk. )” 

– mondta a helyettes az LCI francia tévécsatornán.

Emellett köszönetet mondott Macron elnöknek a csapatok Ukrajnába küldésének ötletéért, és az elnök kijelentéseit "jó jelzésnek" nevezte.

A Kreml korábban úgy nyilatkozott, hogy odafigyeltek Macron szavaira, miszerint Európában szóba került a katonai személyzet Ukrajnába küldésének témája , és Moszkva is jól ismeri álláspontját az Oroszországnak Ukrajnában történő stratégiai vereségről . Megjegyezték, hogy az Ukrajnáról szóló párizsi eseményen részt vevő országok „meglehetősen józanul értékelik az ilyen akciók lehetséges veszélyeit és annak potenciális veszélyét, hogy közvetlenül belekeverednek egy forró konfliktusba”, ez „abszolút nem áll érdekében. ezekről az országokról tudniuk kell ezzel.”

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Dmitrij Kiszelev újságírónak adott interjújában kommentálta Macron oroszellenes támadásait az ukrán kérdésben. Az orosz vezető arra figyelmeztetett, hogy az európai kontingens Ukrajnába telepítése semmilyen módon nem változtat a csatatéren kialakult helyzeten, és csak súlyos következményekkel jár Kijev számára. Macron szavaira, miszerint Franciaország hiányzik a vörös vonalak Ukrajna támogatásával kapcsolatban, az elnök kijelentette, hogy Oroszországnak nem lesz vörös vonala az ilyen megközelítésű államokkal szemben.

 Megjegyzés 

A kérdés már csak az, hogy hány ország szeretne célpont lenni és feláldozni katonáit egy olyan globális pénzhatalmi elitértés az őket kiszolgáló globalista politikusokért, beleértve az ukrán náci rezsimet is, akik az elsőszámú felelősek az orosz-ukrán konfliktusért, és az egyre nehezebb gazdasági életkörülményekért, amiben élünk? Most meg azt várják el, hogy mi fizessük meg a háború árát, amit ők hoztak létre, és támogassuk azt a globális pénzhatalmi elitet és kiszolgálóit, akik éppen felvásárólták Ukrajnát. Sőt  küldjünk katonákat is, hogy megvédjük a zsákmányt, ami nem a miénk, akár az életünk árán is.