Header Ads Widget

Ha valakiknek még mindig nem világos kik ezek a DK, MSZP, Párbeszéd: „Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk”

Ez ugye nem kirekesztő fasiszta kijelentés? És ezek fasisztának másokat, bárkit?
Arról már nem is beszélve, hogy semmi nem úgy volt amit rá akarnak hazugságokat verni Horthyra.

Az újhorthyzmus írmagját is ki kell irtani, és tiltakozni kell az ellen, hogy a Mi Hazánk Mozgalom Horthy Miklós budapesti bevonulásának századik évfordulóján „masírozik” Újbudán – jelentették ki az MSZP, a Párbeszéd és a DK politikusai szombaton a fővárosi Szent Gellért téren.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kiemelte: ha 2022-ben a köztársaságpártiak bizalmat kapnak Magyarországon, akkor a vörösterror áldozatainak emlékműve mellé azonnali hatállyal felállítják a fehérterror áldozatainak emlékművét is.

"Horthy elutasította a köztársaságot, a demokráciát, és regnálása alatt végig Budapest-ellenes politikát folytatott. Olyan rendszert hozott létre, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz ma vállaltan példának és mintának tekint, és amely egyre inkább hasonlít a mai Magyarország világára" - közölte. Úgy fogalmazott, a Horthy-rendszer az antiszemitizmust a hivatalos állami politika szintjére emelte, és kizárta a politikai váltógazdaságot, az Orbán-rendszerben pedig "sorosoznak" és törvényt alkotnak annak érdekében, hogy az ellenzéki képviselők ne emelhessék fel érdemben a szavukat a parlamentben.

Kunhalmi Ágnes arra is kitért, hogy Horthy háborúba vezette az országot, Orbán néhány napja pedig azt mondta, 2026-ra a magyar honvédség képes lesz egy helyi háború megvívására. "Akik ma azt állítják, hogy az önkormányzati választások eredményeképpen Budapest ismét vörös rongyokba öltözött, azok semmibe veszik a választók akaratát, és szembeszállnak a demokrácia minden elemével" - mondta az MSZP politikusa.

Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke hangsúlyozta: amíg "a Fidesz és szövetségese, a Mi Hazánk Mozgalom újhorthysta társadalmat épít", az MSZP és ellenzéki partnerei 2022-ben vissza akarják vezetni az országot európai, demokratikus, szociáldemokrata hagyományaihoz.

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője Horthy Miklós bűnösségét hangsúlyozta, hozzátéve: rendszere meggyilkolt nagy művészeket, elüldözött tudósokat, megalkotta a világ első zsidótörvényét, kétszázezer magyart küldött a halálba a Don-kanyarban. "Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk" - közölte.

Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője úgy fogalmazott: a "nácik" szombaton Újbuda kulturális főutcáján kívánnak egy ordas eszme mellett kiállva vonulni.







Így vonult be Horthy Miklós Budapestre száz éve








Száz éve, 1919. november 16-án vonult be Horthy Miklós a fővárosba azon a bizonyos fehér lovon.
A Budapestre bevonuló Horthy Miklós beszéde 1919. november 16-án, most 100 éve.

*

„Polgármester Úr!

Szívből köszönöm szíves üdvözlő szavait. Mondhatom, nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy e percben megszokott frázisokat használjak, igazságérzetem azt parancsolja, hogy minden kertelés nélkül azt mondjam, amit e percben érzek. Mikor még távol voltunk innen, és csak a remény sugara pislogott lelkünkben, akkor — kimondom — gyűlöltük és átkoztuk Budapestet, mert nem azokat láttuk benne, akik szenvedtek, akik mártírok lettek, hanem az országnak itt összefolyt piszkát. Szerettük, becéztük ezt a várost, amely az elmúlt évben a nemzet megrontója lett. Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött. Ez a város börtönre vetette, kiüldözte a hazából annak legjobbjait és egy év alatt elprédálta összes javainkat. De minél jobban közeledtünk, annál jobban leolvadt szívünkről a jég, és készek vagyunk megbocsátani. Megbocsátunk akkor, hogy ha ez a megtévelyedett város visszatér megint a hazájához, szívéből, lelkéből szeretni fogja a rögöt, amelyben őseink csontjai porladoznak, szeretni azt a rögöt, amelyet verítékes homlokkal munkálnak falusi testvéreink, szeretni a koronát, a dupla keresztet. Katonáim, miután földjeikről betakarították Isten áldását, fegyvert vettek a kezükbe, hogy rendet teremtsenek itt e hazában. Ezek a kezek nyitva állanak testvéri kézszorításra, de büntetni is tudnak, ha kell. Meg vagyok győződve róla, azaz úgy remélem, hogy erre nem fog sor kerülni, hanem ellenkezőleg, akik bűnösöknek érzik magukat, megtérnek, és hatványozott erõvel segítenek a nemzeti reményekben tündöklő Budapest felépítésében. A mártírokat, az itt sokat szenvedett véreinket meleg szeretettel öleljük szívünkhöz.”


Csak hogy tájékozottak legyünk! 
Az adatok jó része az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó) való.

"AZ AZ "ÁTKOS" HORTHY RENDSZER!

Nagy kár, hogy ezt sem mi - és jórészt - a gyerekeink sem tudják.
SZÁMVETÉS-egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről. Tizenhét év...

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült.

-Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.

-Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.

-2628 km . elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján.
Dízelmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!

-Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.

-Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.

-Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat.
Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.

-Budapest(gyógy)fürdővárossá vált.

-Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.

-Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást.
A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, kistisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.

-Mindehhez a világ egyik légértékállóbb valutájának megteremtése is járult.

-Politikai téren önállóságra törekedtünk.


És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt!Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban!
És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.Barátaim!

Egyszer végre el kellett mondani mindezt.

(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották! )"



KÖTELEZŐ TUDNI MINDENKINEK!





Ne hallgassuk el a tényeket, és ezt a korrupt, hazaáruló, felelőtlen, országunkkal hazárdírozó, bohóc hazug bandát pedig soha többé ne engedjük vissza a hatalomba!