Header Ads Widget

Tovább csúszik az ENSZ az orwelli lejtőn: már a „feleség” és a „férj” is tiltott szavak



Nem „férj” vagy „feleség”, hanem „házastárs”. Barát/batárnő? Dehogy: „partner”. Nehogy már azt feltételezzük valakiről, hogy heteroszexuális.

Korábban az ENSZ az a világszervezet volt, melyet a második világháború alatt egy hajón alapított meg az Anglia és az Egyesült Államok, azért, hogy a Földre leselkedő világszintű problémákat kezelje. Hogy miként és mikor lett ennyire baloldali, az rejtély.

De hogy nagyobb erőfeszítést tesznek mostanában az angol nyelv gendersemlegesítéséért, mint a koronavírus megfékezéséért, jól mutatja, hogy mit tartanak ők a nagyobb globális problémának.

Összehasonlításképp: mikor Magyarország márciusban belengette, hogy a személyibe a születési nemet írnák bele, nem a vallott nemet – ami megkönnyítenl a transzneműek azonosítását -,

az ENSZ még aznap létrehozott egy különbizottságot, és 5 nap alatt elítélte a kormányt, míg a koronavírus esetében 14 napra volt ahhoz szükség, hogy komolyan vegyék.

Napról napra jelennek meg őrülebbnél őrültebb ötletek az ENSZ házánál, hol az óvodásoknak akarnak szexuális felvilágosítást tartani, hol a migrációt tennék alapvető emberi joggá.

Az angol nyelv mindenesetre ngy ellenség.

A hír már korábban, januárban is felröppent, de akkor még egy szerényebb – de nem kevésbé elmebeteg – listával álltak az emberiség (humankind) elé, és akkor még csak az ENSZ Női szervezete karolta fel az ügyet. Ez a mostani javaslat már a nagybetűs ENSZ kibővített listája.

Boyfriend/girlfirend | Férj/feleség: A listán olyan szavak is szerepelnek, mint a barát/batárnő vagy a férfj/feleség, ezt azonban nyilvánvalóan parasztság mondani, hiszen hogy veszed te a bárotságot ahhoz, hogy 1) heteroszexualitást feltételezz arról, akivel beszélgetsz 2) külső jegyek alapján valakiről megmondd, hogy milyen neműnek gondolja magát. A legjobb, hogyha csak „partnert” vagy „házastársat” mondasz.

Family name: A másik sokat mondó változtatás a mainden name (vagyis leánykori név megváltoztatása), amit family namere cserélnék. Aki valamennyire járatok a genderkultisták dogmarendszerében, az tudja, hogy ebben burkoltan benne van a tiltakozás az ellen, hogy a nők lealacsonyodnak arra szintre, hogy férjük nevét felveszik, ezzel magukat a patriarchális társadalom rabszolgájává teszik.

A kérdés adott: miért is finanszírozunk egy drága világszervezetet, ami konkrétan az ellen nem küzd, amire hivatott?

 888.hu