Header Ads Widget

Nem hallunk az Európai Parlamentben Macron Franciaországáról csak a magyar "diktatúráról" pedig óriási a káosz, most éppen az egészségügyi dolgozók vonultak utcára – Videók



Másfél évig tiltakoztak a sárgamellényesek, utána jöttek az illegálisan Franciaországban tartózkodó afrikaiak, aztán volt egy kis Black Lives Matter tüntetés. Az elmúlt napokban a rendőrök demonstráltak a belügyminiszter kijelentése ellen, ma meg jöttek az egészségügyi dolgozók. Közben banda háború dúl a csecsenek és az arabok közt Dijonban, de Emmanuel Macron még mindig a helyén van.

Ennek ellenére nem hallunk az Európai Parlamentben Macron Franciaországáról, csak a magyar meg a lengyel “diktatúráról”. Hogy a jogállamiság így meg úgy…

Nem érdekes?

Azért erről is elmondhatnák a véleményüket a momentumos csitrik.

Három hónapos egészségügyi válság után az orvosok, ápolók azaz az egészségügyi dolgozók egész Franciaországban mozgósítottak, hogy “valódi emberi és költségvetési forrásokat igényeljenek a közegészségügyre”.

Ma Franciaországban több városban is utcára vonultak Macron kormány ellen tiltakozva.




Ahogy az lenni szokott a békés tüntetőkre rátelepedtek ezúttal is a fekete ruhás (Black block) antifák és több helyen összecsaptak a rendőrökkel. Sokan voltak Adama Traore-t hirdető pólóban, akik a Black Lives Matter aktivistái, ők az elmúlt hetekben több alkalommal is tiltakoztak.