Header Ads Widget

Putyin közvetlenül a két szakadár terület elismerése után arról rendelkezett, hogy orosz katonák vonuljanak be Kelet-Ukrajnába



Katonai egységeket vezényel Oroszország a két kelet-ukrajnai szakadár tartomány, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság területére – írta az orosz RT című hírportál. Néhány órával korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, a lépésről korábban már Emmanuel Macron francia államfőt és Olaf Scholz német kancellárt is értesítette. 



Putyin arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy küldjön békefenntartókat a Donbászba, miközben felszólította a Külügyminisztériumot, hogy létesítsen diplomáciai kapcsolatokat az államokkal.

A Kreml hivatalos lépésére nem sokkal Putyin hétfő esti hosszú beszéde után került sor. Ebben a lépést a régóta esedékes válaszként magyarázza arra, amit úgy jellemez, hogy a „ testvéri”  ukrán nemzet a Nyugat „gyarmatjává” válik, és egy „ russzofób” kormány uralma alá kerül, amely egyszerre ellenséges Moszkvával és megtagadja az orosz etnikumokat, és az orosz ajkúak alapvető emberi jogait.