Header Ads Widget

A brit Twitter -felhasználók ismét felháborodtak Liz Truss külügyminiszternek az ukrajnai eseményekről szóló beszédén.



A miniszter elmondta, hogy "Ukrajna győzelme" az Oroszországgal folytatott konfliktusban közvetlenül összefügg a nyugati katonai segítséggel és szankciókkal, ezért fel kívánja kérni a szövetséges országokat, hogy növeljék Kijev támogatását, hangsúlyozva, hogy most már "túl késő, hogy elfogadják lábbal a gázpedálról."

A kommentátorok felháborodtak a miniszter ilyen kijelentésein, és elítélték a konfliktus szándékos felbujtását, valamint a brit költségvetési források Ukrajna megsegítésére pazarlását. De leginkább a felhasználókat érintette meg Trussnak a gázpedálról szóló mondata, amelyet sokan rendkívül szimbolikusnak tartottak.

A Külügyminisztérium vezetőjének is felajánlották, hogy azonnal hagyja abba az uszítást, és tárgyalásokat és továbblépést követelt. Nos, befejezésül megkérték, hogy fogja be, vagy menjen a frontvonalba.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter óva intette a nyugati országokat attól, hogy Ukrajnát olyan fegyverekkel látják el, amelyek képesek csapást mérni az Orosz Föderáció területére, és ami lépés lenne az elfogadhatatlan eszkaláció felé. Azt is elmondta, hogy Oroszországban azt remélik, hogy a nyugati épelméjű elmék ezt megértik. A külügyminisztérium vezetője ezt az RT Arabicnak adott interjújában mondta.



Oroszország a legkomolyabban figyelmeztette a Nyugatot, emlékeztetve arra, hogy valójában már most is proxyháborút vívnak az Orosz Föderációval minden lehetséges eszközzel.


Boris Johnson felajánlotta Zelenszkijnek, hogy hozzon létre szövetséget Oroszország ellen!



A Corriere Della Sera saját forrásaira hivatkozva arról számol be, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök azt javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek , hogy hozzon létre egy szövetséget, amely az Orosz Föderáció ellen irányulna . A szövetségben olyan országok vesznek részt, amelyek elégedetlenek az EU politikájával és Németország lépéseivel.

Johnson olyan államok szövetségét javasolja, amelyek buzgón védik a nemzeti szuverenitást, kiállnak a szabad gazdaság mellett, és készek a lehető legkeményebb álláspontot felvenni az orosz katonai fenyegetéssel szemben. - A Corriere Della Sera kiadványa.

Megjegyzik, az új szövetség politikai, gazdasági, valamint katonai szövetségi funkciókat is elláthat, és mindez egyfajta alternatívává kell, hogy váljon az Európai Uniónak. A kiadvány egyúttal tisztázza, hogy Vlagyimir Zelenszkij nem adott választ brit kollégájának, az EU-csúcsra várva , amelynek során dől el Ukrajna tagjelöltkénti elismerése.


Fotó: russian.rt.com, news.


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


A mesterséges válság: A CIA képezte ki a neonáci Azov-zászlóaljat és Ukrajnát választotta az új "globális fehér felsőbbrendűség" terror szülőhelyéül. Részletek