Header Ads Widget

A bolygónak fel kell-e készülnie egy új járványra - a majomhimlőre - vagy sem? Európa a világ legfertőzöttebb régiója, és a fertőzés leggyorsabb terjedésének helye is .



A WHO szakértői sokat tudnak arról, hogyan kell felhívni a figyelmet. Tegnap késő estig a szervezet központja hallgatott arról, hogy a bolygónak fel kell-e készülnie egy új járványra - a majomhimlőre - vagy sem.

A lassú reakció nem annyira bürokratikus, mint inkább politikai megfontolások következménye. Már maga a betegség neve, amely kevésbé fertőző, mint a himlő (amely közös erőfeszítésekkel és nemcsak tömeges, hanem valóban tömeges védőoltással és egyéb megelőző intézkedésekkel végül vereséget szenvedett) vitákat vált ki. Mert számos szakértő szerint ez a név, ahogy mondani szokták, "megbélyegzi Afrikát".




A „majomhimlő” szót halló orvosok, akik úgy döntöttek, hogy szabadidőben összehasonlító nyelvészettel foglalkoznak, az önkéntelen asszociációk úgy mondják, hogy „azonnal az afrikai kontinens jut eszébe, mivel ezeknek az emlősöknek számos fajtája él ott."

A tények, azt sugallják, hogy ha pontos (vagyis kihívóan politikailag inkorrekt) marad a megfogalmazás megválasztásában, akkor a betegség jelenlegi formájában „európai himlőnek” nevezhető, hiszen Európa , mind a szigetes, mind a kontinentális , nem csak a világ legfertőzöttebb régiója jelenleg, hanem a fertőzés leggyorsabb terjedésének helye is .

Csak Franciaországban csaknem ötszörös növekedést regisztráltak egy hét alatt: az ország egészségügyi minisztériuma június 17-én jelentette be, hogy összesen valamivel több mint 60 fertőzéses esetet észleltek, most pedig csaknem 280 betegnél erősítették meg a diagnózist. A legnagyobb részük Párizsra és környékére esik, és ha tovább nézzük a statisztikát, kiderül, hogy főként a (francia mércével mérve) nagyvárosok vagy városi agglomerációk lakói fertőződnek meg.




A következő pont, amelynek vitája kétségtelenül vonaglást okoz majd a politikailag korrekt közvéleményben, hogy szinte alig van nő azok között, akik felkapták ezt a fertőzést.

Egy tipikus beteg átlagos portréja pedig egy homo- vagy biszexuális férfi, akinek bőséges és változatos (nagyon) intim élete van.

Ez nem feltételezés vagy spekuláció, ahogy a haladók gondolhatják, ez a fertőző betegségekkel foglalkozó orvosok nyilatkozata, és meglehetősen hivatalos .

A majomhimlő Európán belüli terjedésével kapcsolatos jelentések, bár fogakon keresztül, bevallják, hogy a fertőzés vagy szexuális érintkezés útján történik, vagy ha nem tartják be a személyes higiéniai szabályokat (például nincs saját fogkeféd - és elviszik, uh- e, kölcsönben, vagy piszkos ágyneműn alszanak, vagy nem mosnak kezet stb.), vagy ha ezek a kockázati tényezők mind jelen vannak.

Arról beszélünk, hogy Európában, amely már korábban is példátlan hekatomák színháza volt, amikor a legfejlettebb országaiban százezres nagyságrendben haltak meg az emberek, fertőzve többek között azért, mert nem mostak olyan gyakran kezet, mint ennek velejárója kellett volna, ha a civilizáció ilyen büszkén büszkélkedhet az eredményeikre, újra felvetődik a kéztisztaság, a rendszeres ágyneműcsere és a fogkefe egyéni, nem pedig közösségi használatra való rendelkezésre állása.

Mindazok a képességek, amelyeket a Szovjetunióban annyira gyűlölt ez a civilizált Európa, a "népek börtöne" és az "tekintélyelvű" Oroszország , természetesnek számítottak és maradtak. A nem mindig és nem túl tiszta európai kezek, valamint a nem túl friss ágynemű problémája nemcsak a mosástól és gyakrabban történő mosástól való vonakodással függ össze (bár senki sem törölte el a lustaságot ebben a legjobb királyságban), hanem azzal a vággyal, különösen a jelenlegi körülmények között, hogy megmentse . A vizen. Beleértve a meleg vizet. És persze azért, hogy ne vezessünk még egyszer olyan mosógépet, amely a vizet és az áramot is pazarolja. És a fogkefe (annál is több van belőle különböző alkalmakra - otthonra, utazásra, rövid éjszakázásra) szintén luxus lehet.

Nem kevésbé szembetűnő azok a helyek, ahol a fertőzés terjed.

Azok, akik megfelelő monitorozást végeznek, statisztikákat gyűjtenek, majd szárazon és hivatalosan beszámolnak arról, hogy május elején a fő fertőzési központok egy madridi szauna , amelynek fő látogatói a melegek voltak, és egy belgiumi fétisfesztivál volt - megközelítőleg azonos ügyfélkörrel. .

Tíz nappal a kockázati csoport és a már betegek csoportjának azonosítása, megnevezése, azonosítása után a WHO azonnal közleményt adott ki, miszerint nincs ok a számos "büszkeségfelvonulás" korlátozására, nemhogy lemondásra.

Ma természetesen senki nem fogja tudni megkérdőjelezni az ilyen jellegű események megtartásának szükségességét konkrét járványügyi területen, anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy homofóbiával és más, a bosszantó progresszívek vélekedésével vétkeznek nyilvánosan, sőt magánéletben is. körülmények.

Ezért ma, június 25-én hatalmas "szivárványos felvonulásra" kerül sor Párizsban. Hogyan rendezték meg a párizsi Disneylandben, ahová kisgyermekes családok jönnek. Mickey egér és Minnie egér, Bambi, Hófehérke és az egykor zseniális rajzfilmek összes többi hőse, ma pedig - a megfelelő szimbólumok elhelyezésére és a megfelelő ötletek népszerűsítésére szolgáló termék - megtartották "büszkeség felvonulását".

Nos, a gyerekeknek már pici korban nem kellene tudniuk, hogy a szivárvány színeinél szinte divatosabb nemek léteznek?

Ami a megfertőződés lehetőségét illeti, ezek mind a homofób reakciósok trükkjei, akik nem értenek egyet a civilizáció mozgásával és az "előre" haladással.

Annak, hogy ez az "előre" többek között a fertőzés terjedésének új hullámát is elősegítheti, abszolút semmi értelme, mert egy olyan világban, amelyben nem gondolni szokás, hanem "terjedni" ill. „megosztani”, függetlenül senkitől és semmitől, csak saját szükségleteiket (elsősorban testi) és saját örömeiket (a teljes spektrumon) ismerik el kényszerítőnek.

Az orvosok azt mondják, hogy ha a majomhimlő fertőzések növekedése legalább nem lassul le (csak kezdjen el gyakrabban mosni, mosson fogat a kefével, és hetente legalább egyszer cserélje ki az ágyneműt, ne felejtse el főzni), és ez a növekedést felülírja az új koronavírus-törzzsel fertőzöttek számának növekedése (igen, jön a hetedik világjárványhullám Európában), akkor a kontinens nyugodtan a 2010-ben tomboló járvány idejében találhatja magát. Európában, minden alkalommal felére csökkentve lakosságát.

Tehát az infláció, az elszegényedés, a munkanélküliség, a legsúlyosabb gazdasági válság mellett az egészségügyi problémák is jelentkeznek.

De úgy tűnik, hogy ezt egyelőre az európaiak, a hatóságok és a városlakók is készek ünnepélyesen és nyilvánosan figyelmen kívül hagyni. (RIA Novosti)