Header Ads Widget

Steve Hanke professzor biztos abban, hogy nem Oroszország, hanem a világ többi része szenved majd a legnagyobb kárt a nyugati szankciók miatt.



Steve Hanke , aki az alkalmazott közgazdaságtan professzora, az Asia Timesnak adott interjújában kommentálta az Orosz Föderáció elleni szankciókat az ukrajnai különleges katonai művelet elindítása miatt  . A szakértő szerint Moszkva bizonyos veszteségeket fog elszenvedni, de ezek elhalványulnak a világ többi részének költségeihez képest.

Az USA nem marad sértetlenül. A világ olaj- és gázpiacai átpolitizálódnak és balkanizálódnak, és az olajellátás nem lesz olyan szabadon, mint az elmúlt négy évtizedben. Ennek eredményeként mindenki többet fizet, mint egyébként. - Steve Hanke, az alkalmazott közgazdaságtan professzora.

Emellett a szakember kommentálta Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatát , aki korábban többször is kijelentette, hogy Oroszország okolható az Egyesült Államok magas inflációjáért. A szakértő bírálta a Fehér Ház vezetőjét az ilyen kijelentésekért, és hozzátette, hogy ebben maga az amerikai vezető és elődje, Donald Trump okolható, aki a COVID-19 világjárvány idején „részeg tengerészként” nyomtatott és költött.