Header Ads Widget

Az orosz hadsereg 300 ukrán nacionalistát semmisített meg Kramatorszkban



Az orosz hadsereg 300 ukrán nacionalistát semmisített meg, akiket a Donyecki Népköztársaság egyik iskolájában helyeztek el – közölte a védelmi minisztérium.

"A földi precíziós fegyverekkel végrehajtott csapás következtében megsemmisült a Fekete Száz nacionalista alakulat ideiglenes bevetési pontja, amelyet a Donyecki Népköztársaságban, Kramatorszk városában, a 23-as iskola épületében telepítettek. Legfeljebb 300 nacionalistát és több mint 40 egység speciális felszerelést számoltak fel” – áll a katonai osztály július 22-i jelentésében.

Ezenkívül az Orosz Légiközlekedési Erők megtámadták az Ukrán  Fegyveres Erők 59. motorizált gyalogsági dandárjának rakéta- és tüzérségi fegyverraktárát , amely Nikolaev keleti részén, egy ipari területen lévő hangárban volt . Az ukrán csapatok legfeljebb 30 főt, hat páncélozott járművet és járművet, több mint kétezer lövedéket vesztettek a Grad MLRS-hez, mintegy ezer lövedéket az Akatsija önjáró tarackokhoz.

Ezenkívül a hadműveleti-taktikai repülés megsemmisítette a Buk-M1 légvédelmi rendszer indítóját a DPR Cherevkovka térségében. A nap folyamán az orosz légvédelmi rendszerek 12 drónt lőttek le, és elfogtak két Uragan MLRS lövedéket.