Header Ads Widget

Megsemmisült az ukrán fegyveres erők katonai hajója és egy Harpoon rakétaraktár Odessza kikötőjében



Az orosz védelmi minisztérium bejelentette az ukrán fegyveres erők hajójának és a Harpoon rakéták raktárának megsemmisítését az odesszai kikötőben.

A védelmi minisztérium egy ukrán hadihajó és egy amerikai hajóelhárító rakéta raktárának megsemmisüléséről számolt be Odessza kikötőjében.

"Odessza város tengeri kikötőjében, egy hajógyár területén tengeri alapú, nagy pontosságú, nagy hatótávolságú rakéták megsemmisítettek egy ukrán hadihajót a dokkban és az Egyesült Államok által szállított Harpoon hajóellenes rakéták raktárát. Kijev rezsim” – áll a jelentésben.

Emellett a sztrájk működésképtelenné tette az ukrán haditengerészet hajószerkezetének javítására és korszerűsítésére szolgáló vállalkozás gyártólétesítményeit – tette hozzá a minisztérium.

Az Aerospace Forces viszont rakétatámadást indított az Ukrán Fegyveres Erők 28. Gépesített Dandárának és a 123. Területvédelmi Dandárnak a katonai raktárai ellen, egy dízelmozdony-javító üzem területén Nikolaevben . Több mint 50 ukrán katona és több mint 3000 lőszer semmisült meg ott.

Újabb tengeri és légi alapú rakétacsapás érte a kirovógrádi kanatovoi katonai repülőteret , ahol az ukrán légierő repülőgépeit találták el.

A DPR területén a tüzérek elnyomtak három szakasz Grad MLRS-t, 18 szakasz D-20 tarackot, kilenc szakasz Gvozdika hordozórakétát, két szakasz Msta-S önjáró löveget és nyolc Msta-B. Az Ukrán Fegyveres Erők 10. hegyi rohamdandár 108. és 109. zászlóaljának állományának több mint 70 százaléka megsemmisült Verhnekamenszkij térségében.

A nap folyamán a légvédelmi egységek öt drónt, valamint az Uragan és a HIMARS rendszerek tíz rakétáját lőtték le Zaporizzsja, Kherson régiókban és a DPR-ben.

"Összesen a különleges katonai művelet kezdete óta 260 repülőgép, 144 helikopter, 1605 pilóta nélküli légi jármű, 357 légvédelmi rakétarendszer, 4156 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 763 több kilövő rakétarendszer harcjárműve, 3196 mező tüzérségi darabokat és aknavetőket, valamint 4457 egység különleges katonai járművet” – zárta szavait a Honvédelmi Minisztérium.