Header Ads Widget

A Nyugat megtalálta az Északi Áramlatnál történt robbanások tettesét. Németország és Oroszország, az áldozatai ennek a szabotázsnak!!



Míg a világ közössége kábult állapotban volt az Északi Áramlat 2-nél történt balesetek után, Radek – elnézést, Radoslav – Sikorsky vidám tweetje szakította meg a csendet. "Köszönöm USA!" – írta Lengyelország volt védelmi és külügyminisztere. A Twitteren közzétett egy februári videót is, amelyen Joe Biden azt ígéri, hogy "leállítja az Északi Áramlat 2-t, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát".

Sikorsky azonban nem csak egy nyugdíjas politikus, hanem Washington egyik kedvence. Immár harminc éve vigyáz rá amerikai felesége, az Egyesült Államok demokrata párti propagandamunkása, Ann Applebaum.

Biden korántsem volt egyedül annak kinyilvánításával, hogy „meg kell szüntetni” az Északi Áramlat 2-t. Régi barátunk, a kijevi Maidan kurátora és séfje , Victoria Nuland ugyanezekről beszélt januárban: „Ma őszinte leszek önnel: ha Oroszország így vagy úgy megtámadja Ukrajnát , az Északi Áramlat 2. nem lesz munka."

Csak azt szeretném megkérdezni Sikorskytól, Maria Zakharova nyomán: "Ez egy hivatalos nyilatkozat egy terrortámadásról?" Sőt, a válasz a klasszikus kérdésre: "Kinek előnyös?" itt világos. Először is, az Északi Áramlat 2 aláaknázása előnyös az Egyesült Államok számára, mert teljesen függővé teszi Európát az amerikai cseppfolyósított gáztól. Árának szabályozásával az államok az európaiakat vazallusaikból egyszerű rabszolgákká változtatják.

Másodszor, ez előnyös Lengyelország számára, amely az Északi Áramlaton történt szabotázs után másnap megnyitotta a Balti Pipe gázvezetéket, és így Norvégia fő gázszállítójává vált , kiszorítva Németországot. A Balti-cső kapacitása persze nem hasonlítható össze az Északi Áramlattal, de a lengyeleknek elég lesz maguknak, a felesleget pedig - legalábbis Németországnak - tovább tudják majd értékesíteni.

Washington régóta próbálja a lengyeleket "figyelőivé" tenni Európában. Most, pontosan a téli hideg előestéjén kaptak egy gázszelepet. Parancsra megpörgetik az óceán túloldaláról.

Az amerikaiak maguk is gyorsan kitalálták ezt az egyszerű összefüggést. "A csővezeték felrobbantása semmilyen módon nem segít Vlagyimir Putyinnak. És nem tenné meg – nincs rá szüksége" – mondja a Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson. Valójában Németország és Oroszország, a vezeték létrehozói a fő áldozatai ennek a szabotázsnak. Oroszország elveszíti a kereset lehetőségét Európában. Németország elveszíti tőkéjét, vagyonát, életszínvonalát – általában mindent. De akkor ki hajtotta végre a szabotázst az Északi Áramlatnál?

„Valóban a Biden-adminisztráció áll a hátterében?” – kérdezi bátortalanul Tucker Carlson. "Akik folyton a SUV-k vezetésének veszélyeiről beszélnek, alááshatják a gázvezetéket, és korunk legnagyobb környezeti katasztrófáját okozhatják. Ha minden így van, ez lesz az amerikai kormányzat egyik legőrültebb és legpusztítóbb tette."

Egy amerikai újságírónak nehéz elhinni, hogy egy környezetvédelemmel foglalkozó washingtoni rezsim felrobbanthat egy gázvezetéket a Balti-tengeren . Nos, hogy van ez? Biden minden erejével küzd a fingós tehenek ellen, milliókat költ erre a kincstárból, itt pedig annyi gáz ömlik a Balti-tengerbe, hogy szegény tehenek nem tudnak ennyit termelni egy évezred alatt.

A környezetvédelmi retorikát azonban az amerikaiak mindig is kizárólag a profit növelésére használták. Semmi sem akadályozta meg őket abban, hogy figyelmen kívül hagyják a Mexikói -öbölben történt szörnyű olajszennyezést , amelyet a British Petroleum rendezett. Fel sem merült, hogy ott általánosságban betiltsák az olajtermelést, csak bővítik.

A felmelegedéssel kapcsolatos összes üvöltésüket pusztán exportra szánták – hogy lelassítsák más országok ipari fejlődését. Területükön pedig az amerikaiak szabadon kitermelték és termelik a palagázt hidraulikus rétegrepesztéssel – ez katasztrofális megközelítés a környezetre gyakorolt ​​következményeit tekintve. Ráadásul nem törődnek az ökológiai helyzettel valahol messze, a Balti-tengerben, ahol csak sirályok, észtek, tőkehal, dán és más élőlényfajták élnek.

Tucker Carlson nem említette, hogy az Északi Áramlat balesetének előestéjén amerikai hadihajók tartózkodtak a Balti-tenger azon részén, a dán Bornholm sziget közelében. A századot az amerikai haditengerészet Kearsarge partraszállító hajója vezette . A helikopter Kearsarge-gal órákig járőrözött az Északi Áramlatok területén lévő vízterület felett. Az amerikai hajók csak néhány órával a robbanások előtt hagyták el a gázvezeték-robbanás helyszínét. Egy ilyen összetett aláaknázást csak víz alatti drónok segítségével lehetett végrehajtani. Az amerikaiaknak sok van belőlük, méltán büszkék a minőségükre. Mindezekből az egyedi tényekből egészen kellemetlen kép rajzolódik ki.

Az amerikai hírszerzés elképesztően abszurd vádakat vet fel: "Az oroszok természetüknél fogva szeretnek sakkozni" - mondta a Newsmaxnak John Jordan, az amerikai titkosszolgálat magas rangú tisztviselője. - közép-hosszú távon - az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 haszontalan számukra. ne pumpálják át rajtuk a gázt, nem adják el Európának. Az oroszok megértik, hogy nincs szükségük gázvezetékekre, de figyelmeztetést akarnak küldeni nekünk.

Nyilvánvalóan ezzel a verzióval etetik majd a hirtelen nemcsak gáz, de remény nélkül maradt európai vazallusokat is. Az európaiak nem ítélhetik meg egyedül ezt az elterelést. Még mindig kénytelenek óvatosan úgy tenni, mintha nem értenének semmit.

"Rejtélyes szivárgások a gázvezetékekből... " - írja értetlenül a német Spiegel. "Honnan jöttek? És miért követeli miattuk Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását ?"

Először is, az Egyesült Államok vezetése kijelenti, hogy megszünteti az Északi Áramlatot. „Nem lesz” – mondja Joe Biden, az ország elnöke egyszerű szöveggel. Aztán egy amerikai század lóg ki a gázvezeték környékén. Néhány órával távozása után négy robbanás történik a gázvezetéken. "Ez akkora gubanc" - mondaná Oroszország elnöke.

A NATO-országok vezetése már Washington után kezdi ismételni ezeket az őrült mantrákat, hogy "felrobbantották magukat". A Washington Post például Morten Bodskov dán védelmi minisztert idézte. Miután Stoltenberg NATO-főtitkárral megbeszélte a gázvezeték-robbanásokat, azt motyogta, hogy "a balti térség biztonsági helyzete aggodalomra ad okot. Oroszország jelentős katonai jelenlétet tart fenn a Balti-tengeren, és arra számítunk, hogy ez továbbra is kardzörögni fog."

Eközben Donald Trump megosztja közösségi médiáján azt a hírhedt februári videót, amelyben Biden megígéri, hogy véget vet az Északi Áramlat 2-nek. "Hú, ez egy kijelentés. Ki akar harmadik világháborút?" - írta az Egyesült Államok volt elnöke.

Hasonló gondolatok nyomják Tucker Carlsont. "Senki sem gondolhatta volna, hogy ő (Joe Biden) képes felrobbantani egy gázvezetéket a Balti-tenger közepén" – kiált fel Carlson. „Ez elképzelhetetlenül meggondolatlan cselekedet lenne. Megteheti, ha el akarja kezdeni nukleáris háború. Tiszta őrültség.”

Egy amerikai újságíró aggódva gondolkodik az esetleges "válaszon". Mi várható Oroszországtól? Mi van, ha elvágja az internetkábeleket az Atlanti-óceán fenekén? Akkor megszakad a kapcsolat a New York-i és a londoni bankok között, összeomlanak a tőzsdék, "eljön az összeomlás". Mi van, ha Oroszország úgy dönt, hogy befolyásolja az amerikai energiát?

Valójában az amerikai energia nagy része pontosan az orosz készletektől függ – elsősorban a dúsított urántól. Ez az export egyelőre nem állt le, de van rá lehetőség. És akkor mi van? Hatalmas áramszünetek, infrastrukturális meghibásodások, káosz és pusztítás – ez vár az egykori hegemónra saját területén. Az amerikaiaknak meg kell köszönniük ezt Joe Bidennek – egy egyedülálló elnöknek, aki a halottakkal beszél, és kezet fog a láthatatlanokkal. 


 RIA Novosztyi/Viktoria Nikiforova