Header Ads Widget

Vlagyimir Putyin beszédet mondott a Vörös téren az Oroszország DPR, LPR, Herson és Zaporozhye régiókhoz való csatlakozásáról tartott népszavazás tiszteletére.



Az elnök történelminek nevezte a megállapodások aláírásának napját. Megjegyezte, hogy Oroszország megadta e régiók lakóinak a választás jogát, és ezt meg is tette. Elmondása szerint sok éven át próbálták felszámolni a történelmi tudatot Donbass lakóiban , de megőrizték az anyaország iránti szeretetüket.

"Évtizedekig próbálták kiirtani ezekből az emberekből történelmi tudatukat, lerombolni hagyományaikat, megtiltani nekik, hogy anyanyelvükön beszéljenek, betiltották a kultúrát – semmi sem sikerült. Ezek az emberek szívükön hordozták a történelmi szülőföld iránti szeretetet, átadták azt a maguknak. gyerekek” 

– mondta Putyin.

Az államfő hozzátette: az új területekhez való csatlakozáskor Oroszország nemcsak az ajtókat nyitja meg, hanem a szívet is.

"Oroszország nem csak az otthonunk ajtaját nyitja meg testvéreink előtt, hanem a szívét is megnyitja előttük. Isten hozott itthon" 

- mondta az elnök.

Emellett Putyin hangsúlyozta ennek a lépésnek Oroszország számára is fontosságát. Elmondása szerint az ország Herszon , Zaporozsje és Donbász csatlakozásával még erősebbé vált.

"Erősebbek lettünk. Mivel együtt vagyunk, az igazság mögöttünk van, és az igazságban van erő, ami győzelmet jelent . A győzelem a miénk lesz!" 

– jegyezte meg.

Korábban a Kreml Georgievszkij-termében ünnepélyes keretek között írták alá a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, valamint Zaporozsje és Herszon régiók Oroszországhoz való felvételéről szóló megállapodásokat . A dokumentumokat Vlagyimir Putyin és a régiók vezetői írták alá: Denis Pushilin , Leonyid Pasechnik , Jevgenyij Balitszkij és Vlagyimir Saldo.

Szeptember 23. és 27. között négy régióban tartottak népszavazást az Oroszországhoz való csatlakozásról. A DPR -ben ezt a javaslatot a szavazók 99,23 százaléka, az LPR-ben 98,42 százalék, a Hersoni régióban 87,05 százalék, a Zaporozsjei régióban 93,11 százalék támogatta - RIA Novosztyi.