Header Ads Widget

Az orosz hadsereg mintegy 100 külföldi zsoldost semmisített meg a DPR területén, akik az ukrán fegyveres erők oldalán harcoltak


Legfeljebb 100 külföldi zsoldos és hat egység páncélozott jármű pusztult el az orosz légierő nagy pontosságú fegyvereinek csapása következtében az úgynevezett „idegenlégió” fegyvereseinek ideiglenes bevetési pontjain a falu közelében. Csasov Jarról a Donyecki Népköztársaságban” – áll a jelentésben.

A katonai osztály a front különböző szektoraiban zajló ellenségeskedésekről is beszélt. Tehát Kupjanszk irányában az orosz tüzérség megakadályozta az ellenséges támadást Novoszelovszkoje falu közelében az LPR -ben . Ez 30 ukrán katonát és két kisteherautót semmisített meg.

Krasznolimanszkij irányában az ukrán fegyveres erők Kolomyychikha és Ploschanka térségében próbáltak támadni. Az ukrán egységeket szétszórták és visszadobták eredeti állásukba, veszteségük több mint 50 fő, három páncélozott harcjármű és négy speciális jármű.

Donyeck irányában az orosz csapatok visszaverték az ellentámadásokat Soledar , Opitny, Kurdyumovka és Mayorsk térségében. Ott az ukrán hadsereg vesztesége körülbelül 70 katona, két harckocsi, két páncélozott jármű és öt pickup teherautó volt.

Dél-donyecki irányban, a DPR-ben Novomihajlovka, Pavlovka és Sevcsenko térségében a tüzérségi és rohamcsoportok minden ellenséges támadást visszavertek, visszaszorítva eredeti pozícióira. Ott az ukrán fegyveres erők mintegy 60 embert, egy gyalogsági harcjárművet és két páncélozott járművet, két MT-LB-t és öt járművet veszítettek.

A hadműveleti-taktikai és katonai repülés, rakétacsapatok és tüzérség az Ukrán Fegyveres Erők hat parancsnoki állomását, 62 tüzérségi egységet, munkaerőt és felszerelést 137 körzetben talált el. Megsemmisült egy lőszerraktár Dnyipropetrovszk közelében, ahol több mint 100 HIMARS MLRS lövedéket és több mint hétezer külföldi gyártású nagy kaliberű tüzérségi lövedéket, valamint négy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt tároltak Zaporozhye régióban . A légvédelmi egységek két HIMARS és egy Excalibur töltényt lőttek le egy nap alatt.