Header Ads Widget

Föld körüli pályára állították az orosz védelmi minisztérium érdekeltségébe tartozó űrrepülőgépet



A minisztérium megjegyezte, hogy a Szojuz-2.1b rakéta kilövése és az űrhajó kilövése a számított pályára normál üzemmódban történt. A kilövést követően a G. S. Titov Fő tesztűrközpont földi automata vezérlőkomplexumának eszközei a Szojuz-2.1b-t vitték kíséretre.

"A becsült időpontban az űreszközt a Fregat felső fokozata a célpályára állította, és elfogadta az Aerospace Forces űrhaderőinek földi létesítményeinek irányítása alá " - közölte a minisztérium.

A műhold a "Cosmos-2564" sorozatszámot kapta. Stabil telemetriai kapcsolat jött létre és tart fenn vele. "Az űrhajó fedélzeti rendszerei normálisan működnek" - hangsúlyozta az orosz védelmi minisztérium.

Az űrrepülőgéppel kapcsolatos információkat az Aerospace Forces Space Forces Space Intelligent Center tisztjei bevitték az orosz űrirányító rendszer űrobjektumainak főkatalógusába, miután pályára állították.

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz Légierő (VKS) moszkvai idő szerint 18 óra 17 perckor az orosz védelmi minisztérium érdekében egy űrrepülőgéppel felbocsátotta a Szojuz-2.1b hordozórakétát a plesetszki űrhajóból.