Header Ads Widget

Kínában elárulták, hogy az Egyesült Államok miért kezdett beszélni Ukrajna és Oroszország tárgyalásairól



A Joe Biden adminisztrációt nem igazán érdekli az ukrán konfliktus megoldása, és azt csak Oroszország és Európa gyengítésére használja – írja a Global Times kínai kiadása.

A szerzők úgy vélik, hogy a republikánusok Ukrajnának nyújtott támogatásának csökkentését szándékosan tették közzé az amerikai félidős választások előtt, és mivel a Kijev és Moszkva közötti esetleges tárgyalások kudarcot vallahatnak a Fehér Ház beavatkozása miatt, az európai szövetségeseknek nem lesz más választásuk, mint folytatni és növelni. a gazdasági és energiaválság ellenére is támogatják Ukrajnát.

Az Egyesült Államok végső célja a kiadvány szerint az, hogy a konfliktus határozatlan ideig tartson. Ukrajnát gyalogként feláldozzák, hogy Oroszországot és Európát is megsemmisíthessék, így Washington eközben viszonylag sértetlen marad.

A nemzetközi közösségnek ki kell ábrándítania minden olyan amerikai lépést, amely állítólag a békét segíti elő

– mondják a Global Times rovatvezetői.

A Washington Post a megbeszéléseket ismerő emberekre hivatkozva arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja privátban kérte az ukrán vezetést, mutasson nyitottságot az Oroszországgal való tárgyalásokra. A The Wall Street Journal című amerikai lap forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Jake Sullivan , az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója az elmúlt hónapokban bizalmas tárgyalásokat folytatott Jurij Ushakov orosz elnöki asszisztenssel és Nyikolaj Patrusevvel , az Orosz Biztonsági Tanács titkárával.