Header Ads Widget

Orosz ENSZ-képviselő Vaszilij Nebenzja kijelentette, folytatják Ukrajna bombázását és vakmerőnek nevezte a Kijevet Oroszország legyőzésére felszólító felhívásokat.


Vaszilij Nebenzja, szerint az ukránokat arra használják fel, hogy teszteljék a NATO fegyvereit és hegemóniát építsenek ki a térségben.

Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője kijelentette, hogy Oroszország célja Ukrajna katonai potenciáljának csökkentése, amivel arra kényszerítenék az országot, hogy reálisabb feltételekkel tárgyaljon – írja a KyivPost.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának legutóbbi, 2022. november 22-én, szerdán tartott ülésén, amelyet az ukrán infrastruktúrát, köztük a kritikus energetikai létesítményeket ért orosz tömeges csapások miatt hívtak össze, nyíltan kifejtette, hogy Oroszország miért bombázza Ukrajnát:

A különleges katonai művelet egyik célja az ukrán hadsereg harci képességeinek aláásása. Ezt pedig katonai eszközökkel érjük el mindaddig, amíg a kijevi rezsim nem foglal reális álláspontot annak kapcsán, hogy rendezni tudjuk azokat a problémákat, amelyek miatt a különleges katonai műveletet indítottuk 

– mondta.

Nebenzja szerint a nyugati katonai segélyek elárasztják Ukrajnát, és vakmerőnek nevezte a Kijevet Oroszország legyőzésére felszólító felhívásokat. Hangsúlyozta,

az orosz erők szándékosan bombázzák Ukrajna infrastrukturális létesítményeit.

Azt is állította, hogy Ukrajna úgynevezett nyugati szponzorai „kolosszális hasznot húznak az ukrajnai háborúból”, és az ukránokat arra használják fel, hogy teszteljék a NATO fegyvereit és hegemóniát építsenek ki a térségben.


Fotó: MTI/EPA/ENSZ/Eskinder Debebe