Header Ads Widget

Az Európai Unió csütörtökön jelezte, hogy kötelezni fogja a kriptovaluta társaságokat, hogy jelentsék európai felhasználóik részesedését az adóhatóságnak.



A CoinDesk korábban beszámolt a javasolt nyolcadik, a közigazgatási együttműködésről szóló irányelvről, amelynek széleskörű következményei lehetnek, beleértve azt is, hogy a nem uniós székhelyű vállalatokat arra kényszerítik, hogy regisztráljanak az ottani adóalanyoknál.

Az EU adóügyi biztosa, Paolo Gentiloni nyilatkozatában azt mondta: „Az anonimitás azt jelenti, hogy sok kriptoeszköz-felhasználó, akik jelentős nyereséget termelnek, a nemzeti adóhatóságok radarja alá esik. Ez nem elfogadható."

Az intézkedések végrehajtását nem tették teljesen világossá, mivel a kriptovaluta-iparnak különböző joghatóságain belül különböző entitások és szereplők találhatók, köztük olyanok is, akik nem állítják, hogy működési bázist folytatnak. Ezen túlmenően aggódni kell a felhasználói adatok azon mézespogácsa miatt, amelyet a felhasználói birtokok regisztrálása hoz létre. A központosított tőzsdéken lévő állományok (amelyek önmagukban veszélyesek) gyakran olyan érzékeny azonosítási információkkal párosulnak, amelyeket a bűnözők felhasználhatnak arra, hogy embereket tulajdonukhoz kapcsoljanak.

Számos dokumentált adatszivárgás történt a kriptovaluta iparban és azon kívül is: ezek egyszerűen csak azok, amelyek felszínre kerülnek. Ha a vállalatokat arra kényszerítik, hogy az európai adóhatóságokat átadják – beleértve az EU-n kívüli székhelyű vállalatokat is – ismét arra kényszerítik a cégeket, hogy nagy mennyiségű adatot gyűjtsenek be, amelyek feltárják a felhasználók részesedését, majd továbbítsák azokat az európai adóhatóságoknak, akikben meg kell bízniuk a biztonság megőrzésében. Forrás