Header Ads Widget

Patriot rakéták és intelligens bombák Ukrajnának - A leállítás helyett teljes felfegyverzés és kiképzés az ukrán hadseregnek.



Az ukrán hadsereg Európa legnagyobb és legjobban felfegyverzett hadserege lesz az USA jóvoltából. Biden december közepén újabb 47 milliárdos „segélyt” adott meg Ukrajnának, amely Patriot rakétarendszereket és JDAM intelligens bombákat foglal magában. Az EU Nato tagállamai már kifogytak az Ukrajnának adható régebbi típusú fegyverekből, ezekhez nincs lőszerutánpótlás sem, emiatt az ukránok innentől az USA szállítmányaira és a hozzávaló lőszerek, drónok gyártására állnak át. Az új fegyverek használatára a NATO tisztek a szomszédos országokban képzik ki az ukrán katonaságot, és részt vesznek a közvetlen harctéri irányításban is, és jelen vannak a parancsnokságokon is. A NATO már nem is akarja tagadni, hogy nem csak fegyverekkel, hanem közvetlenül is részt vesz a háborúban. Az USA „reálpolitikája” azt jelenti, meg kell védje vezető szerepét, ezt pedig már csak Oroszország legyőzésével érheti el. A Patriot rendszerek Ukrajnába telepítése után a belső Orosz területeket is támadni akarják, ami ellen az oroszok a fegyverszállítmányok megsemmisítésével tudnak védekezni. Mivel egyik fél sem tesz engedményeket, a háború nagy valószínűséggel ki fog terjedni a NATO tagállamok, de a magát sérthetetlennek tartó USA területére is.

Az Ukrajnának szánt újabb fegyverektől azt várják, hogy fordítanak az esélyeken az USA javára. Ukrajna azonban félig már kiürült, a hadkötelesek nagyrésze elmenekült az országból, a besorozottak közül is sokan dezertálnak. A hírek szerint a kárpátaljai magyarokat erőszakkal besorozzák, miközben az ukránok szabadon és büntetlenül elhagyhatják az országot, hogy az európai államok tartsák el őket. A kárpátaljaiaknak dönteni kell: vagy ágyútöltelékké válnak, vagy átszöknek a határon, de akkor haza többé már nem mehetnek. A maradék hadra fogható ember a zsoldosokkal együtt is kevés lesz, ha Oroszország elrendeli a teljes mozgósítást.

Egy háborúban azt, hogy ki nyer, a fegyverek minősége és a katonák mennyisége döntheti el leginkább. Ezen belül azonban nem mindegy a harci stratégia és taktika sem, de a korábbi harctéri tapasztalat is számít. Egy kicsi, de elszánt és gyors, ütőképes sereg képes lehet legyőzni egy nagyobb, de lomhább, tapasztalatlan, demoralizált sereget egy jól kidolgozott csapással, vagy csellel. Ezen a téren az előny az oroszoknál van: Surovikin tábornok kinevezése óta fordult a kocka katonai és morális szempontból is. A hátország támadása előnyt jelent, az infrastruktúra és az utánpótlás megsemmisítése demoralizálja az ellenfelet és a kevesebb közelharccal kíméli a katonák életét is. Az ukránoknak jelenleg ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, az orosz belső területek nyílt támadását a NATO nem engedi, mert azonnali világháborús helyzetbe sodorná a tagországokat, de a terrorcselekményeket nem tudják megakadályozni. Az oroszok érzékeny pontja, a Krím elleni átfogó támadásra ellenben engedélyt kapott Zelenszkij, ám ehhez előbb be kell telepíteni az új fegyverzetet és kiképezni a használatára a katonákat, ami hónapokat vehet igénybe, ami időt ad az oroszoknak a rakétatámaszpontok felderítésére és megsemmisítésére.

Moszkva már jelezte, hogy a háború szabályai szerint legitim célpontnak fogja tekinteni a telepített Patriot ütegeket, legyenek azok bárhol Ukrajna területén. Az orosz fegyverek fejlettebbek, a Kalibr és Iskander rakéták telepítéséhez nem kellenek nagyméretű hadihajók, vagy lomha szállítójárművek. A hatótávolságuk 450- 2500 km, a cirkálórakéták 50 méterrel a föld fölött repülnek, kikerülve ezzel a radarokat és a modern rakétavédelmi rendszereket, 500 kg robbanótöltetet képesek vinni. Kis hajókról indítható változatuk 5m –rel repül a felszín felett , 650 km távolságot tud megtenni szuperszonikus sebességgel.  A tengeralattjáróról indítható, hajók elleni támadásra specializált változat a célpont elérése előtt egy hirtelen manővert végrehajtva a magasba szökken, majd szinte függőlegesen csapódik célpontjába, Mach 2,9 sebességgel. Így a végső repülési fázisban a jelenleg alkalmazott amerikai közeli légvédelmi és rakétavédelmi rendszerekkel lehetetlen ellenük a védekezés.

Ennek ellenére Franciaország is folytatja a fegyverszállítást:  további rakétavetőket, Crotale légvédelmi rakétarendszereket és felszereléseket szállít 2023-ban is, valamint Ceasar önjáró lövegeket, amiket eredetileg Dánia rendelt magának, de a Macron ráakarja venni őket, hogy adják a lövegeket Ukrajnának. A semmiből előbukkant és az ország élére „választott” Macron álszentül kijelentette, hogy a béketárgyalások és a biztonsági garanciák megtagadása Oroszországtól a háború kiterjedéséhez vezethet.

Ehhez képest ez a hazug, hiteltelen globalista a háború kezdete óta tizennyolc 155 milliméteres, 40 kilométeres hatótávolságú, teherautóra szerelt Caesar löveget, páncéltörő rakétákat és VAB páncélozott személyszállító járműveket szállított Ukrajnának, miközben béketárgyalásra akarja rávenni Putyint, hasonlóan Scholzhoz, aki már Európát fegyverezné fel az oroszok ellen.

Az újglobalista politikusok szerint a békét kizárólag a fegyverek hozhatják el az ukránok számára,- az orosz nemzetiségűek önrendelkezési joga számukra nem létező idea csupán. A háború, és az Oroszország elleni szankciók árát pedig az EU tagországok lakosságával fizettetik meg.

Az Ukrajnának szánt fegyverek nem tudják kivédeni az orosz támadásokat, sem számottevő kárt okozni nekik, a szállítmányok célja egyértelműen a háború fenntartása, amivel az Oroszország gazdasági tönkretételére szánt szankciókat lehet igazolni. A károk okozásával hosszabb távon pedig már lehetőség nyílhat az orosz lakosság Putyin ellen fordítására. Hogy ez mennyi emberéletbe fog kerülni, az sem Bidennek, sem az EU bábkormányzóinak nem számít, hiszen nem az ő életük és létbiztonságuk forog kockán.

A JDAM intelligens bombák lényege egy irányítórendszer ami rászerelhető más bombákra is. A JDAM (Joint Direct Attack Munition) olyan rendszer, mellyel a hagyományos, "buta" bombákat "intelligens" fegyverré lehet átalakítani egy 21 ezer dollárba kerülő vezérlőegység rászerelésével. Az így átalakított bombák repülőkről indíthatók, rossz időjárásban is célba találnak, találati pontosságuk 10 méter, és rádiókapcsolattal irányíthatók. A bombák része egy elektronikus vezérlőrendszer, egy beépített vezérlő, azaz fedélzeti számítógép, GPS vezérlés, optikai érzékelők, kamerák, állítható „szárnyak”, és egy mindezeket működtető akkumulátor. Ezek a bombák így már alkalmasak vastag védőpáncélok áttörésére, csatahajók, cirkálók, vagy katonai bunkerek lerombolására is, és infravörös fénnyel kijejölt célpontokra is ráirányíthatók. Az USA a vietnami háborúban ilyen bombákkal rombolta szét a Kwai folyó hídját.

A Patriot rendszer kis hatótávolság ballisztikus rakétái drónok, robotrepülőgépek, bombázógépek ellen is bevethetők, ezért van most erre szüksége az ukránoknak. A rendszer gyengesége, hogy az oroszok 60- 100m alatt mozgó drónjait és rakétáit nem tudja kivédeni, de a rendszer támadásra is használható. Egyidejűleg négy különböző légi célra 12 rakétát képes rávezetni.

Megsemmisítési zónája a 60 és a 25 000 m közötti magasságon repülő légi célra 110 km távolságig terjed. E határokon belül bármilyen sebességű manőverező repülőgépet és robotrepülőgépet képes megsemmisíteni. Az Öböl-háborúban a hadszíntéri ballisztikus rakéták ellen sikerrel alkalmazták. A rakéta orrában egy rádiólokátor van, ami képessé teszi az önirányításra. A továbbfejlesztett elektronikának köszönhetően a találati pontossága közel 100% , ezért robbanófejet nem hordoz. A teljes rendszer repülőgéppel is szállítható, ezért az oroszoknak a betanítás hónapjai alatt kell felderíteni a telepítések helyét a megsemmisítéshez.

Egy Patriot-üteg működtetéséhez és karbantartásához 90 katonára is szükség lehet, ami azt jelenti, hogy az USA nak képzett katonákat is kell vele együtt Ukrajnába küldeni. A használat során pedig fennáll a lehetőség, hogy a rosszul kilőtt rakéták orosz területen csapódnak be, amit az oroszok azonnal provokációnak tekintenének, de az ukránokat ismerve szándékos célzott lövések lehetősége sem kizárt. A rendszer bevetése Ukrajnában minden, csak nem költséghatékony: 4 millió dolláros lövedékekkel akarnak 50 ezer dolláros, tömegesen, alacsony magasságban támadó drónokra lövöldözni. Mivel csak egy üteget ad az USA, így az legjobb esetben csak Kijev védelmében adhat némi segítséget, ettől eltekintve az adománynak inkább szimbolikus jellege van, de eleget téve Zelenszkij követelésének, az ukrajnai népirtás folytatható marad…

A NATO harccsoportot hoz létre Franciaország vezetésével Románia területén, amit a román Parlament 5 ellenszavazattal fogadott el. További támaszpontokat Bulgáriában, Szlovákiában és Magyarországon szándékoznak létrehozni „a szövetség biztonsága érdekében”. Ez a „védelmi” / hadi/ kiadások jelentős növelésével, és NATO katonai megszállással jár….A Dunántúlon nem tudjuk mennyi amerikai katona állomásozik „ideiglenesen” a laktanyákban, de arról sem tájékoztatnak minket, mennyi fegyvert és milyeneket hordtak már be hazánk területére.

December 15-én Donyeck vezetése az Ukrán Fegyveres Erők nyolc évének legerősebb lövöldözéséről számolt be: aznap 40 rakétát lőttek ki a városban élő civilekre. Ezt követően Puszilin kizárta a tárgyalások lehetőségét Ukrajnával, mondván, a párbeszéd értelmetlen. A DPR megbízott vezetője rámutatott, hogy az ukrán fegyveres erők fasisztákhoz hasonlóan gyerekekre és idősekre lövöldöznek, kórházakat és iskolákat rombolnak le, és a légvédelmi rendszer megerősítését kérte Putyintól. Az ukránok szétlőtték a terület víziközműveit, a lakosságot 3 naponta 2 órán keresztül tartályokból látják el vízzel. A víztározókból és a Don folyóból új vízvezetékrendszer kiépítésére van szükség. Nova Kahovkában az ukrán drónok figyelik a civil lakosságot, és lövik a gyülekezőhelyeket, vagy bombázzák a lakóházakat, civil létesítményeket.

Ukrajna túszul ejtette a kárpátaljai magyarokat Ukrajna megbukott az emberi jogi vizsgán. Ez az állam súlyosan megsérti a Kárpátalján élő őshonos magyarok nemzeti kisebbségi egyéni és közösségi jogait. Sőt: a magyarság terhére nyelvi genocídium, egyfajta lakosságcsere és etnikai tisztogatás zajlik a Kárpátalján – ezt állapította meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi vizsgálata.

Mindeközben az EU az ukránoknak szavazott meg több millió eurós pénzügyi segélyt, az Orbán kormány 18 millió eurót küldött nekik a mi adóforintjainkból, miközben egyre több magyarnak döntenie kell, ennivalóra, vagy fűtésre költi a „fizetését”?

Miért kell nekünk ezeket az ukrán nácikat támogatni, akiknek az elődei sem voltak különbek, amikor a II. vh végén „felszabadítás” címszó alatt a 3. ukrán hadtest nőket megerőszakolva, fosztogatva, rabolva vonult végig az országunkon?

Érdekesen alakul a magyar reagálás a háborús helyzetre: az oroszok, vagy az ukránok támadásától tartunk, netán a NATO ellenfeleivé válhatunk egy váratlan fordulattal?

Novák Katalin és Orbán Viktor legutóbbi izraeli látogatásukon a Kupola légvédelmi rendszer megvásárlásáról tárgyalt. Az Alaptörvény utolsó módosításával lehetővé vált az „alkotmányos rend” ellen szervezkedők büntethetősége, akkor is, ha a szervezkedés nem erőszakos jellegű hatalomátvételre irányul. Várpalota mellett lőszergyár indul egy „Védelmi Ipari Park” építésén belül. A sorkatonaságot még nem hozta vissza a kormány, de a hivatásos katonaság létszámát elkezdte megnövelni. A szolnoki helikopterbázison katonai kiképzés indult. Annak érdekében, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség teljes egészében szétváljon egymástól, ismét lesz Honvéd Vezérkar. Miután november 1-jével létrejöttek a középirányító haderőnemi parancsnokságok, a Honvéd Vezérkar felső szintű stratégiai irányító szervezet lesz, a védelmi és biztonsági tevékenységben részt vevő szervezeteknek a jövőben kötelező lesz települési veszélyelhárítási és védelemgazdasági tervet készíteni. Nevén nevezve: hadigazdálkodási tervet. A kormány a Dél-Koreai Honvédelmi Minisztérium küldöttségével tárgyalt a fegyvergyártási és fejlesztési együttműködési lehetőségekről tárgyaltak a felek. A megbeszélést az intenzív magyar haderőfejlesztéssel indokolták. Dél-Korea jóformán önellátó a fegyvergyártás területén, Lengyelország tőlük vásárolt nemrég 48 db vadászgépet, 670 önjáró löveget, ezer db harckocsit, és 288 db rakétavetőt. – Készülnek az ukrajnai inváziójukra, vagy átadják nekik a fegyvereket?

A Századvég központ legújabb felmérése szerint a 27 EU-tagország válaszadóinak 82%-a inkább egyetért azzal, hogy Oroszországot és Ukrajnát béketárgyalásokra kell kényszeríteni a konfliktus lezárása érdekében. A kivételt a balti országok és Lengyelország lakói jelentik.

Mégsem tudják sehol kikényszeríteni sem a fegyverküldések, sem a szankciók leállítását. Mert itt, kérem, demokrácia van! A háborúnak akkor lenne vége, és ülnének tárgyalóasztalhoz a felek, ha az USA és az EU beszüntetné Ukrajna fegyveres és pénzügyi támogatását, a jogsértő, törvénytelen szankciókkal együtt, de ennek semmi jelét nem mutatják. Az államok kormányainak az élére mára szinte mindenhol a globalisták kerültek, akik hűen kiszolgálják megbízóik parancsait. Az új, globalista, abnormális totalitárius rendszer és a Világkormány felállítását, amihez a járvány és a háború is kellett,- csak az országok lakossága tudná megakadályozni, de ehhez a százezres tüntetések sorozata is kevésnek bizonyult. A bábkormányok és az őket hatalomra segítő „demokratikus” pártrendszer megszüntetése olyan alulról építkező és ideológiák feletti akaratot és erőt igényel, amire a lebutított, megfélemlített, elfásult, csak a maguk megélhetését szem előtt tartó emberek már képtelenné váltak. Ha az ukránok nem szállnak szembe a saját népirtó kormányukkal, mert elhiszik, hogy mindez az ő érdekükben történik, - akkor mit várhatunk Európa népeitől, ahol nem potyognak naponta bombák, és még mindig van áram, víz, fűtés, és ennivaló?

Engedik-e a Föld népei, hogy egy őrült elit uralkodjon felettük, akkor is, ha egyre többen értik meg, hogy ez az emberiség pusztulásához vezet? Végig tud-e söpörni a normalitás forradalma a bolygón, vagy a végzetünk teljesedik be?


/ A Korona Igazsága /


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Minden média propaganda ellenére, mára már világosan látszik, hogy az orosz-ukrán konfliktust, az USA és az EU hozta létre, a globális pénzhatalmi elit nyomására, ami nem az ukrán emberek  megmentéséról szólt soha, hanem éppen az ellenkezőjéről, őket használják fel eszközként vagy célpontként, amit nem is titkolnak.  Az USA és CSATLÓSAI évtizedeken át orosz gyűlöletet szított Ukrajnában, aminek az lett az eredménye, hogy az ukránok elkezdték gyilkolni az orosz lakosságot, hogy Oroszországot kényszerhelyzetbe hozzák, majd amikor felléptek az ukrán nácik ellen, akkor rájuk tudjanak mutogatni, mint megszállókra és agresszorokra. Részletek