Header Ads Widget

Az Egyesült Királyság azt fontolgatja, hogy harckocsikat ad Ukrajnának - Sky News



Nagy-Britannia azt fontolgatja, hogy először szállít tankokkal Ukrajnának, hogy segítse az országot az orosz erők elleni harcban - jelentette hétfőn a Sky News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

"Néhány hete" folynak a tárgyalások a brit hadsereg Challenger 2 fő harckocsijának Ukrajnába történő szállításáról - közölte a Sky, egy, a beszélgetéseket ismerő nyugati forrást idézve.

A tankok szállítása jelentős előrelépést jelentene az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatásban, de a brit kormány még nem hozott végleges döntést az ügyben - tette hozzá a jelentés.

A Sky egy meg nem nevezett forrást idézett, amely szerint Nagy-Britannia körülbelül 10 Challenger 2 harckocsit kínálhat.

A Challenger 2 egy harci tartály, amelyet más tankok megtámadására terveztek, és 1994 óta szolgál a brit hadseregben. A brit hadsereg szerint Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban és Irakban vetették be.

A brit védelmi minisztérium nem kommentálta kifejezetten az Ukrajnába irányuló esetleges harckocsi-szállításokat, de rámutatott, hogy eddig több mint 200 páncélozott járművet és egyéb felszerelést szállított, beleértve a légvédelmi rakétákat és a páncéltörő fegyvereket. Forrás