Header Ads Widget

Ipari parkok és akkumulátorgyárak nőnek ki a földből - A termőföldet 1 méter mélyen felszedik és többért adják el, mint amit a területért a tulajdonosnak kifizettek.


Ha egy ipari park létrejött, oda az települ be aki akar. A területet előbb meg kell szerezni a gazdáktól, vagy önkormányzatoktól, utána kivonni a művelés alól. Ha az iparterület létrejött, tovább bővíthető. A létesítését nem tudják megakadályozni az önkormányzatok, a kisajátítást sem, mert az kiemelt nemzetgazdasági érdek, és ebben az esetben nincs hatáskörük, beleszólásuk. A kiemelt beruházásokkal kapcsolatos előzetes tanulmányok adatait sem kaphatják meg! A kormány emberei azt is letagadták, hogy akkumulátorgyárakat fognak építeni. 

A törvény hiába tiltja a 25 AK feletti értékű termőföldek művelésből való kivonását, az aksigyárak esetében Győrszentivánon 45, Debrecenben 44 AK-ás földeken épülhet a gyár! A gazdákat a piaci ár alatt fizetik ki. Ha nem tudnak tovább gazdálkodni máshol, az senkit nem érdekel. Ha a gyár szennyez, veszélyes, azt csak utólag lehet kifogásolni a helyi hatóságnál. A termőföldet 1 méter mélyen felszedik és többért adják el, mint amit a területért  tulajdonosnak kifizettek, majd a területet piaci áron vagy afelett adják el, vagy bérbe. Valakik milliárdokat keresnek azon, hogy másokat tönkretesznek, és az országnak is ártanak. Azon a 3 megyényi területen, ahol már ipari üzemek, logisztikai parkok, raktárak és egyebek vannak,- hány tonna GMO- mentes gabona, krumpli, vagy zöldség teremhetne? 

Mennyivel hoz több hasznot a sok bevonzott tőkének hazudott „tőkebefektető”, -mint a megművelt magyar föld?

A kormány dönt, úgy ahogy akar, mert olyan törvényeket hozhat, amilyeneket csak akar. A demokráciában senki és semmi nem akadályozhatja meg ebben!

A magyarok nem akarnak akkumulátorgyárakat. A gazdák gazdálkodni akarnak, próbálnak ellenállni. Az emberek félnek, és igazuk van. De mire megtudják, hogy mi készül a településükön, már minden el van döntve, meg van szavazva, mert a meghallgatásokat csak ezután szervezik! Utólag! Úgy, hogy azokon nem jelenik meg egyetlen, hatáskörrel rendelkező személy sem a kormányból! A gödi gyár esetében adatokkal bizonyítják, hogy a rákos megbetegedések 20-30% al nőttek egy év alatt. A kutakból sok helyen eltűnt a víz a gyár nagy vízigénye miatt, de zaj, por, és levegőszennyezés is van. Az állattartók féltik az állataikat is, mert kimutatták, hogy a talaj és a víz is szennyeződött. A gyárak már alig párszáz méterre vannak a lakóházaktól, mert ahogy bővültek az ipari parkok körbezárták a településeket. Az ingatlanok értéktelenek, eladhatatlanok lettek, aki menekülne, az sem tud.


Akkumulátorgyárak árnyékában


Bódis Csaba - Kemény kérdéseket tett fel!

https://vk.com/video644727407_456240204


Egy helyi gazda története


Rabszolgabér és rabszolgatörvény, a gazdák kisemmizése az nemzetgazdasági érdek?

Amit a kormány, vagyis az általunk megválasztott pártképviselők tettek és tesznek velünk, arra a gyalázat és a hazaárulás enyhe kifejezés. Az ipari parkok létrehozása, a gazdaság bérmunkára alapozása, a külföldi tőke ilyen szintű kiszolgálása minden, csak nem nemzetgazdasági érdek. Főleg, hogy a mi pénzünkből, de a mi kárunkra, a mi környezetünk szennyezésével hozzák létre ezeket. Ezek az iparterületek kizárólag a külföldi tőkebefektetők bevonzása érdekében jöttek létre. A hazugság, hogy ne tiltakozzunk ellene, a „munkahelyteremtés” és a „nemzetgazdasági érdek”. Munkahelyeket a magyar vállalkozások is tudnának teremteni, ha őket támogatná a kormány. Megtehetné, semmi nem tiltja neki,- de nem akarja. 

A nemzetgazdaság érdeke pedig az önellátás, a létbiztonság megteremtése, a bevételek biztosítása, amik a gazdaság fejlesztését segítik. A „versenyképesség” a harmadik hazugság: mert kivel, mivel is kellene nekünk „versenyezni”? Versenyhelyzet a piacon van, árakban és minőségben. 

De mi a külföldi „tőke” bevonzásában versenyzünk, azért, hogy bérmunkában gyárthassunk olcsón olyan termékeket, amiket a nálunk „beruházók” a saját hasznukra adnak el, tehát a mi hasznunk belőle csak a nekünk fizetett adó lenne, de mi után is? Mert a bevételük, a hatalmas profit nem itt keletkezik, az itt fizetendő adóból nekik kedvezmény jár, a gyáraik építését részben mi finanszírozzuk, bértámogatást is kapnak, mert „munkahelyteremtők”. – A magyar vállalkozásoknak ezzel szemben semmi sem jár, a fennmaradásukét küzdenek, holott összességében a dolgozó emberek 3/4 ét még mindig ezek foglalkoztatják! Ez lenne a nemzetgazdaság érdeke? Vagy valami más van a háttérben?

A kormány üzenete Parragh Lászlón keresztül a magyar embereknek: azért nem emelünk a minimálbéreken, mert az alacsony bérek biztosítják az ország versenyképességét, ez vonzza ide a befektetőket! – De mitől lett egyszercsak nemzetgazdasági érdek az alacsony bér???

De kiket is támogat a kormány?

A debreceni kínai gyár, a Semcorp két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, a vád sikkasztás gyanúja. A kínai testvérpár hol máshol, ha nem az USA – ban tanult, és szerzett üzleti tapasztalatokat, felvásárolva konkurrenciájukat. A cég részvényei estek, a magyar kormány kijelentette hogy a vádemelés nem akadályozza meg a beruházást, ami Szíjjártó büszkesége. 13 milliárdot adunk egy olyan cégnek, amelyik elhallgatta, hogy az eredeti megállapodáshoz képest tízszeres területet akar elfoglalni, ami 221 hektár legjobb minőségű termőföldet jelent, és nem 9 ezer, hanem csak kb 3 ezer embert foglalkoztatnának. 

A debreceni ipari parkban a dél-koreai EcoPro BM is megjelent. Az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges katódot fogják előállítani, a második legnagyobb magyarországi beruházóként. A katódgyárak a legveszélyesebb alapanyagokkal dolgoznak, a gyártás a dolgozókra, és a környezetre is fokozottan veszélyes. Ezért telepítik ide! A győri Audi esetében az önkormányzat bukott le a földmutyival: az előre kiszemelt területet korábban kivonták a művelés alól, több kézen továbbadták, majd hatalmas haszonnal adták el az Audinak, amin osztoztak.




Civilek az összefogásért