Header Ads Widget

WEF és biotechnológia: Az a terv, hogy teljesen megváltoztatják az emberiség étlapját, attól kezdve, hogy mit eszünk, és mit iszunk.



WEF és biotechnológia: Az a terv, hogy teljesen megváltoztatják az emberiség étlapját laboratóriumban termesztett MINDENNEL; attól kezdve, hogy mit eszünk, és mit iszunk.

A cikk szerint az FDA nemrég engedélyezte a csirkék élő sejtjeiből előállított "tenyésztett hús" emberi fogyasztásra való felhasználását. Ez azt sugallja, hogy Európa már csak néhány évnyire van attól, hogy ezeket a "lehetőségeket" elérhetővé tegye.

Ahhoz, hogy ez megváltozzon, és hogy Európa teljes kutatási kapacitását kiaknázhassuk, elengedhetetlen a politikai változtatás, és a következő négy területet kell megfontolni: először is, növelni kell a kutatásba és innovációba történő magán- és állami beruházásokat; másodszor, csökkenteni kell az új technológiákba történő beruházások kockázatát, különösen a kis- és középvállalkozások esetében, például a méretnövelő létesítmények állami és magánfinanszírozásával; harmadszor, csökkenteni kell az új biológiai fenntartható megoldások piaci jóváhagyási folyamatának idejét; negyedszer pedig ösztönözni kell az innovatív és fenntartható megoldások alkalmazását az egész agrár-élelmiszeripari értékláncban, például a szén-dioxid-árazásra vonatkozó piacok létrehozásával. Forrás