Header Ads Widget

Moszkvában, a Luzsnyiki Stadionban a Haza Védője napjának szentelt rally-koncertre került sor.



A Belügyminisztérium szerint több mint 200 ezren vettek részt rajta. Oroszország elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Hogy ment minden - a RIA Novosti anyagában.



A "haza" szent szó

Az államfő szerint a "haza védelmezője" kifejezésben van valami szent, mert az egyik leghíresebb imádság a "Miatyánk" felhívással kezdődik. Ugyanakkor a „haza” szó egyesítette az anyaországot és a családot.

"Vannak, akik úgy döntenek, hogy megvédik a legszentebb és legkedvesebb dolgunkat: a családot és a hazát. Egy különleges hadművelet keretében, tulajdonképpen egy ünnepi eseményre gyűltünk össze, de most csata folyik történelmi határainkon népünkért. Ugyanazok a bátor harcosok vezetik, akik most itt állnak. Hősiesen, bátran, bátran harcolnak. Büszkék vagyunk rájuk! Nincs párunk!" – mondta Putyin, és kezet fogott a színpadon álló katonákkal. És az egész stadionnal együtt háromszor kiáltott: „Hurrá!”




Hangsúlyozta: mindenki, aki a katonaságot támogatja, a Haza védelmezője is: egészségügyi dolgozók, védelmi vállalkozások alkalmazottai, a közlekedés, még a harcosoknak levelező gyerekek is. Mindannyiuknak legmélyebb üdvözletét fejezte ki.

Az orosz himnusz eljátszása után az elnök ismét odament a katonasághoz, kezet fogott velük, és néhányukkal beszélt.

Felszólaltak az új orosz területek vezetői is. Az LPR vezetője, Leonyid Pasecsnik megjegyezte, hogy az elmúlt év nehéz volt a Donbass számára, de még mindig a legjobb volt. "Mindennek ellenére elértük céljainkat, és Oroszország részévé váltunk" - hangsúlyozta. A DPR vezetője, Denis Pushilin elmondta, hogy Donyeckben Oroszország minden régiójának támogatását érzik, és ez az egyetlen feltétele a köztársaság fennmaradásának.

Volodimir Saldo, Herszon régió megbízott kormányzója elmondta, hogy körülbelül 60 000 ember maradt Herszonban. Nincs kétsége afelől, hogy a város visszakerül orosz irányítás alá. Szerinte még azok is ezt akarják, akik korábban az ukrán fegyveres erőkre vártak.

Jevgenyij Balickij Zaporizzsja régió megbízott kormányzója a Pavel Sudoplatovról elnevezett önkéntes zászlóaljról beszélt, amely nem sokkal a koncert előtt tűzkeresztséget kapott a felderítés során. A zászlóalj első százada – 144 katona – jelenleg érintkezési vonalon áll. A második század hamarosan pozícióba vonul, további kettő harci koordináció alatt áll.

A koncert házigazdája Vlagyimir Mashkov orosz népművész és Julia Baranovskaya televíziós műsorvezető volt. Felszólal Olga Kormuhina, Alekszandr Sklyar, Dmitrij Kharatyan. Dmitrij Djuzsev Viktor Coj "Vércsoportját" adta elő. Az egész stadion együtt énekelt Oleg Gazmanov "Officers" című művével. Ő is énekelte a "Soldiers of Russia"-t, és több fekvőtámaszt is végzett közvetlenül a színpadon.

Anatolij Lavrentjev, a Luganszki Filharmónia szólistája így szólt a jelenlévőkhöz: „Amikor asszonyaink, gyermekeink, időseink szenvednek, nem számít, ki vagy, zenész vagy bányász, férfi vagy, ki kell állnod értük. , a zenészek már a különleges hadművelet kezdetétől félretették a hangszereket, hangjegyeket és az elsők között mentek megvédeni földünket és szeretteinket.

Nikolai Rastorguev és a Lyube csoport előadta a „Soldier” című dalt, Grigory Leps bemutatta a „Szülőföld” című dal premierjét. A fiatal művész SHAMAN pedig a "Let's Get Up"-ot énekelte.

A RIA Novosztyi által megkérdezett szakértők hangsúlyozták az esemény fontosságát. Szerintük gyakrabban kellene ilyen koncerteket rendezni.