Header Ads Widget

Le Pen: "Ha a francia nyugdíjreform miatt blokád alá kerül az ország, az a kormány hibája lesz" – videó


Nem enyhül az ellenállás a francia kormány által bevezetni kívánt nyugdíjreformmal szemben, az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be, azt szeretnék elérni, hogy parlamenti szavazással dönthessenek a képviselők a törvényről. Mindeközben a lakosság is kifejezte véleményét a nyugdíjreformmal szemben, egy felmérés szerint a franciák többsége ellenzi azt.

Egyre nagyobb méretű a franciák tiltakozása a kormány által bevezetni kívánt nyugdíjreform ellen, egy felmérésből, amelyet a CSA Intézet készített a CNews megbízásából, kiderül, hogy a lakosság 67 százaléka ellenzi a kormány nyugdíjreform projektjét, a cikkből az is kiderül, hogy ez az arány hat százalékkal nőtt egy hónap alatt, a január 18-án készült felmérés szerint ugyanis a megkérdezettek 61 százaléka mondott nemet a kormány tervére.





A felmérésből az is kiderül, hogy a nők nagyobb arányban ellenzik a nyugdíjreformot, mint a férfiak, a nők 71 százaléka mond nemet a projektre, míg a férfiak körében ez az arány 62 százalék.

Ami a megkérdezettek életkorát illeti, legnagyobb mértékben a 35 év alatti fiatalok ellenzik a reformot, 81 százalékuk nem ért egyet a nyugdíjkorhatár megemelésével, ez az arány az 50 év felettiek esetében 56 százalék. Az idősek esetében ugyanakkor épp ellenkező a vélemény, a 65 év feletti válaszadók 59 százaléka tudniillik támogatja a nyugdíjreformot.

A megkérdezettek politikai hovatartozását illetően a baloldal szavazói egyértelműen, 82 százalékban elutasítják a nyugdíjreformot. Pártokra bontva ez az arány a szocialista párt támogatói esetében 80, a zöldpárt szimpatizánsai körében pedig 76 százalék, az Engedetlen Franciaország nevű párt szavazói esetében pedig 94 százalék. A jobboldali Nemzeti Tömörülés párt szimpatizánsai szintén meggyőző, 74 százalékban ellenzik a nyugdíjreformot.

A párt parlamenti frakcióvezetője, Marine Le Pen szintén nem ért egyet azzal, hogy a kormány 62-ről 64 évre kívánja megemelni a nyugdíjkorhatárt, a jobboldali politikus pártja ezért bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen, a szöveget a párt szóvivője, Thomas Ménagé tette közzé a Twitteren.



Marine Le Pen elmondása alapján pártja a bizalmatlansági indítvánnyal lehetőséget ad a parlamenti képviselőknek, hogy kifejezzék magukat, és szavazzanak a nyugdíjreformról, hozzátéve, hogy a kormány hazudott az embereknek, hamis adatokkal szolgált és eltitkolja a reformmal kapcsolatos információkat. Marine Le Pen szerint a bizalmatlansági indítvány segítségével pártja képes lesz arra, hogy cenzúrázza a kormányt.



A jobboldali képviselő azt is elárulta a riportereknek, hogy annak ellenére, hogy nem vonult az utcára a tiltakozókkal, támogatja a nyugdíjreform elleni megmozdulást.



Marine Le Pen véleménye szerint ha az ország blokád alá kerül a tüntetések és a sztrájk következtében, akkor az a kormány hibája lesz, mert nem hajlandó meghallgatni a tiltakozókat, nem tárgyal az emberekkel.

Marine Le Pen úgy gondolja, hogy a franciáknak igaza van, amikor az utcára vonulnak tiltakozni és ezt a mozgósítást egészíti ki pártja parlament-beli aktivitása. A jobboldali politikus szerint a francia kormánynak végre meg kell hallgatnia a lakosság követeléseit, és vissza kell vonni a nyugdíjreformot.