Header Ads Widget

Oroszország titkos "láthatatlan fegyvert" kezdett bevetni Ukrajnában



A különleges hadművelet övezetébe küldött orosz T-14 Armata harckocsik fejlett fegyverekkel vannak felszerelve, és láthatatlanok lehetnek az ellenség számára – írja Tariq Tahir a The Sun cikkében.

Az oroszok a T-14-hez egy speciális terepszínű bevonatot fejlesztettek ki "Mantiya" néven, amely elnyeli a radarhullámokat, egyszerre taszítja és szórja azokat" - írja a kiadvány.

Emellett a szerző szerint a tankok rácsos páncélzatot kaptak, amely védelmet nyújt a nagy pontosságú páncéltörő fegyverek és közelharci fegyverek ellen, beleértve a kézi páncéltörő gránátvetőket is. Teljesen autonóm toronnyal is rendelkeznek, amely nagy sebességgel 360 fokkal forgatható.

Noel Sharkey, a Sheffieldi Egyetem mesterséges intelligencia és robotika professzora a kiadványnak elmondta, hogy egy tank tűzereje percek alatt elpusztíthatja városainkat. Egy korábban értesült forrás a RIA Novoszty-nak elmondta, hogy az orosz fegyveres erők T-14 Armata harckocsikat kezdtek bevetni egy különleges katonai művelet övezetében. Tisztázta, hogy a járművek további oldalvédelmet kaptak páncéltörő lőszerből.