Header Ads Widget

A kutatók tiszta áramot termelnek a levegőből. A rejtett szabadalmakat most úttörő felfedezésekként mutatják be az emberiségnek!



Egy amerikai kutatócsoport áttörést ért el: bármilyen anyag bizonyos körülmények között villamos energiát termelhet a levegőből.

Amherst - Az éghajlatváltozás idején a megújuló energiák témája egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A nap- vagy szélenergiából történő villamosenergia-termelésnek azonban van egy hátránya: az energiatermelés nagymértékben függ a napsütéstől vagy a szélviszonyoktól. Most azonban az amhersti Massachusetts Egyetem kutatócsoportja olyan lehetőséget mutatott be, amely forradalmasíthatja az áramtermelést.

Xiaomeng Liu csapata felfedezte az úgynevezett "generikus levegő-generáló hatást". "A levegő hatalmas mennyiségű elektromosságot tartalmaz" - magyarázza Jun Yao társszerző. "Gondoljunk csak egy felhőre, ami nem más, mint rengeteg vízcsepp. Minden egyes ilyen cseppnek van egy töltése, és ha a körülmények megfelelőek, a felhő villámcsapást képes előidézni" - folytatja. "Nem tudjuk, hogyan lehet megbízhatóan megragadni a villámok energiáját. Azonban kifejlesztettünk egy kis felhőt, amely kiszámíthatóan és folyamatosan energiát termel számunkra, így azt le tudjuk szedni" - magyarázza Yao az egyetemének közleményében.

Úttörő felfedezés a megújuló energia területén: A kutatók tiszta villamos energiát állítanak elő a levegőből

Néhány évvel ezelőtt a kutatók kifejlesztettek egy eszközt, amely felhasználható az energia levegőből történő kivonására. Fehérje nanohuzalokat használtak, amelyeket a Geobacter sulfurreducens nevű baktérium termelt. Jelenlegi kutatásuk során azonban azt találták, hogy a baktériumra egyáltalán nincs szükség. A kutatók szerint a levegőből villamos energia előállításának képessége sokkal univerzálisabb: bármely anyag lehetővé teheti ezt az energiatermelést, mindaddig, amíg rendelkezik egy bizonyos tulajdonsággal. Forrás