Header Ads Widget

Mikrochipeket építenek be az élelmiszerekbe. Ennek egyik úttörője a parmezán sajt.



Most már közzéteszik a normál sajtóban: mikrochipeket építenek be az élelmiszerekbe. Ennek egyik úttörője a parmezán sajt. Ez azzal indokolt, hogy megkülönböztetjük a drága eredetit más régiók hasonló sajtjaitól. A parmezán, pontosabban a Parmigiano Reggiano név használatának engedélyezéséhez kemény sajtot kell előállítani "az észak-olaszországi Emilia Romagna régió bizonyos területein ", a DerStandard.at weboldal szerint.

Más sajtgyártók is kínálnak hasonló sajtot, de anélkül, hogy megfelelnének a bonyolult minőségi követelményeknek, igen, úgy tűnik, hogy valódi sajthamisítók is vannak. "Annak érdekében, hogy fellépjenek a hamis parmezán ellen, a sajtgyártók most mikrochipeket akarnak használni, hogy csak az igazi kemény sajt jusson el a vásárlókhoz és a fogyasztókhoz. Ahogy a "Wall Street Journal" beszámol róla, a chipset a sajt héjához rögzítik, amelyet általában nem esznek meg, legfeljebb ízesítésre főznek. A chip, amely homokszem méretű és szilíciumból készül, beolvasható, majd kiköpi a sorozatszámot. Ez megmondja, hogy a sajt valódi-e vagy sem."– folytatja a DerStandard.

Az eredeti Parmigiano Reggiano weboldalon ez áll: "Minden kenyér saját, kazeinből készült plakkot kap, specifikus, progresszív alfanumerikus kóddal. Ez a »személyi igazolvány« bármikor és bárhol használható a sajtkerék eredetének azonosítására.". Első pillantásra ez csak azt jelentené számomra, hogy vonalkódot stb. alkalmaznának a sajt héjára. Tehát még egy kis kutatást végzek, és valóban találok egy kiadványt a Parmigiano Reggiano honlapján 30.3.2022-i dátummal: "2002 óta minden Parmigiano Reggiano sajtkerékre kazeincímkét helyeznek el ... helyénvaló. Most a p-Chip biztonságos , digitális nyomkövető címkék új sorozatát dobja piacra... és a Consorzio del Parmigiano Reggiano áttörést jelent azáltal, hogy ezeket a p-chip mikrotranszpondereket 2D kódokba, QR-kódokba és/vagy adatmátrix kódokba ágyazza be."

2022 májusában pedig a Süddeutsche Zeitung online jelentést is közzétett ezeknek a p-chipeknek a használatáról: "A sajtkonzorcium kijelenti, hogy az új parmezán technológia ötvözi az "élelmiszer-minőségű kazeincímkéket egy P-chip transzponderrel" ... Először is 100 000 sajtot szerelnek fel az új, digitális nyomon követési rizsszemekkel egy tesztfázisban. Ha működik, akkor az igazi Parmigiano valószínűleg csak chipsszel lesz elérhető a jövőben, úgymond high-tech sajtként." Mivel ezt a jelentést még 2022-ben tették közzé, feltételezhetjük, hogy ez a tesztelési szakasz már régen véget ért, és hogy mi, fogyasztók fogyaszthattunk elektronikus chipeket anélkül, hogy tudtunk volna róla, és anélkül, hogy el tudtuk volna dönteni, hogy akarjuk-e vagy sem.

A p-Chip chipgyártó honlapja is hirdeti az élelmiszerek nyomon követhetőségét, és közzéteszik a Parmigiano Reggiano fotóit. Tehát nyugodtan feltételezhetjük, hogy a mikrochipeket valójában a parmezán héján használják. A DerStandard szerint Bill Eibon, a chipgyártó technológiai igazgatója még azt is elárulta, hogy korábban már megette a chipet, és nem tapasztalt semmilyen mellékhatást. A DerStandard azt is írja: "A laboratóriumi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a mikrochip nem bocsátott ki káros anyagokat még három hét mesterséges gyomorsav után sem.


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Az emberek mikrochippelésének orwelli vonatkozásai - Egy milliomos elit kormányozná a technológiai implantátumokkal rendelkező polgárokat. Részletek