Header Ads Widget

Az emberek mikrochippelésének orwelli vonatkozásai - Egy milliomos elit kormányozná a technológiai implantátumokkal rendelkező polgárokat



A legtöbb ember nincs tisztában a jelenleg mikrochippel megjelölt emberek számával.

Kulcsfontosságú, hogy megértsük a chipelésen keresztüli digitális megfigyelés hatásait és azok társadalomra gyakorolt hatását. A technológiai implantátumokat hordozó embereket tartósan kémkedhetik és mentálisan irányíthatják, elveszíthetik identitásukat, és a transznacionális vállalatok és gazdasági hatalmak szolgálatába állíthatják őket.

A Világgazdasági Fórum (WEF) a transzhumanizmus és a digitális technológiával ötvöző transzhumanizmus felé irányuló makacs menetelésének szorgalmaként a Világgazdasági Fórum (WEF) rámutatott a gyermekeink mikrochippel való ellátásának előnyeire.

Ahogy Christof Plothe D.O. kifejti, a transzhumanizmus nem más, mint a digitális fasizmushoz vezető intellektuális megtévesztés.

"Egy ilyen társadalomban egy milliomos elit kormányozná a technológiai implantátumokkal rendelkező polgárokat, akik egy oligarchia szolgálatában digitálisan rabszolgákká válnának."

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy jelenleg hány embert jelölnek meg már elektronikus azonosító rendszerrel (RFID). Széles körben használják a hadseregben, a rendőrségben, valamint a hajléktalanokban, a menekültekben és másokban. Az egészségügyi ágazat az RFID-re törekszik, nemcsak az ellátási lánc irányítására, hanem arra is, hogy megakadályozza a csecsemők kórházi óvodákban történő átállítását, az Alzheimer-kórban szenvedők nyomon követését és a betegek orvosi nyilvántartásukkal való összekapcsolását.

Az olyan globális szervezetek, mint az ENSZ és a WEF, stratégiákat dolgoztak ki az összes ember általános azonosítására, rámutatva egy ilyen program számos előnyére. Az Európai Unió (EU) már 2005-ben elkezdte vizsgálni az RFID-technológia orvosi, jogi és etikai szempontjait. 2017-ben az Európai Parlament megkezdte a munkavállalók számára potenciálisan kötelező chipimplantátumok használatának megvitatását, megjelölve az RFID-implantátumok lehetséges használatával kapcsolatos jogi, etikai, egészségügyi és biztonsági kérdéseket.

Míg a digitalizált identitás mögött jó vagy legalábbis semleges szándékok állhatnak – például biztonság, jólét, egészség, hatékonyság, sebesség és koordináció iránti vágyak –, a megfigyelés célja lehet viselkedésünk vagy mozgásunk korlátozása és ellenőrzése, gyakran tudtunk vagy beleegyezésünk nélkül; bizonyos megfigyeléseknek szándékuk nélkül is megvan ez a hatása. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindez elfogadható: döntő fontosságú a digitális megfigyelés hatásainak megértése a forgácsoláson keresztül, valamint a személyes életünkre és a társadalomra gyakorolt hatásaik megértése.

16. augusztus 2022-án, annak érdekében, hogy széles körű elfogadást szorgalmazzon, és folytassa a transzhumanizmus felé vezető makacs menetelését - testünket a digitális technológiával ötvözve -, a Világgazdasági Fórum (WEF) rámutatott gyermekeink mikrochippelésének előnyeire. Cikke, amely kerüli az ijesztő szót, a transzhumanizmust, a nyilvánvalóan sokkal ízlésesebb kifejezés, az "augmentációs technológia" javára, felsorolta az ilyen beavatkozás "racionális" okait. Ami 2019-ben az összeesküvés-elméleti szakemberek területe volt, mára 2022-ben mainstream gondolkodássá vált. Még a gyermek tv-műsorok (a KIKA Németországban) is elkezdték népszerűsíteni a beültetett chipeket, de vajon a népszerűsített előnyök elég erősek-e ahhoz, hogy meggyőzzenek minket, és elég biztonságos-e a technológia ahhoz, hogy állatokon, embereken és különösen gyermekeinken lehessen használni?

Érdekes módon szabadalom egy beültethető mikrochip szabadalmát, a WO/2020/060606 kódszámot Bill Gates 26. március 2020-án jegyezte be. A szabadalmi eljárást a MICROSOFT TECHNOLOGY LICENSING, LLC nevében már 20. június 2019-án elvégezték. 22. április 2020-én a szabadalom nemzetközi státuszt kapott. A szabadalomról szóló hírek felzúdulást keltettek, mivel az emberi test digitális valutához csatolt fizetési módként való használatára irányult.

RFID chipek

1997-ben az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala szabadalmat adott egy "Személyes nyomkövető és helyreállítási rendszer" számára. A rádiófrekvenciás azonosítási (RFID) rendszer magában foglalja a címke és az olvasó használatát. Beolvasáskor a címkén belüli antenna felveszi a rádióhullámot a szkennertől, és választ küld vissza az olvasónak. A szabadalmaztatott eszközt úgy tervezték, hogy védelmet nyújtson az emberrablás ellen, és megkönnyítse az azonnali orvosi szállítást szívroham vagy hasonló orvosi vészhelyzet esetén. Eddig viszonylag kevés ember nyitott erre a technológiára.

A WEF feladata tehát a technológia szabványosítása. Céljuk, hogy ezt az ellentmondásos technológiát elfogadják és elismerjék. Legutóbbi blogbejegyzésük szerint: "Bármennyire is ijesztően hangzanak a chipimplantátumok, egy természetes evolúció részét képezik, amelyen a viselhető eszközök egykor átestek. A hallókészülékek vagy a szemüvegek már nem hordoznak megbélyegzést. Ezek kiegészítők, és még divatcikkeknek is számítanak. Hasonlóképpen, az implantátumok árucikké fognak fejlődni."

Az RFID chiphasználat összefoglalása

A chipeket évtizedek óta használják háziállatokon (kutyák és macskák). Ugyanezeket a chipeket, az úgynevezett rádiófrekvenciás azonosító (RFID) chipeket emberekbe is be lehetne ültetni. Például Epicentera svédországi már megkezdte a mikrochipek beültetését alkalmazottaiba. Manapság mindenki rendelkezik személyi igazolvánnyal, például a legtöbb európai országban szükséges alapvető személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel. Indiában az állampolgárok Aadhaar kártyát viselnek, amely mostantól tartalmazza a PAN-t (állandó számlaszámot) vagy az adóazonosító számot. Amerikában mindenkinek van társadalombiztosítási száma. Mint ilyen, sok kormány azt akarja, hogy a polgárok minden adatát egy kártyán tárolják, hogy megkönnyítsék a munkafolyamatot. Egy személy összes adata egyetlen kártyán tekinthető meg egyetlen kattintással. Sok svéd már beültetett RFID chipeket használ az ajtók kinyitásához, készpénzmentes tranzakciók fizetéséhez, orvosi nyilvántartások bemutatásához, koncerthelyszínekhez való hozzáféréshez és tömegközlekedéshez.

Világszerte sok embernek van mikrochip implantátuma, elsősorban a kezében, de egyre többen vannak a fogaikban. Belga tudósok elkezdték beágyazni az RFID chipeket a fogakba, hogy megmutassák, milyen részletes személyes adatok tárolhatók. Számukra az azonosító címke célja, hogy lehetővé tegye a kriminalisztikai csapatok számára, hogy visszakeressék egy személy nevét, állampolgárságát, születési dátumát és nemét, lehetővé téve az azonosítást mondjuk egy természeti katasztrófa után. Ma az RFID-k már be vannak ágyazva a hitel- és betéti kártyákba, az élelmiszer-csomagolásba, food packaging és széles körben használják a ruházati cikkek gyártásában és értékesítésében.

A mikrochip implantátumokat már használták vakcinaútlevélként, legalábbis Svédországban. A vakcinanyilvántartás szabványosításának másik módszere egy új festék használata, amely kvantumpontoknak nevezett nanokristályokból áll, amelyek legalább öt évig a bőr alatt maradhatnak, és közeli infravörös fényt bocsátanak ki, amelyet egy speciálisan felszerelt okostelefon képes észlelni. Érdekes módon ezt a kutatást a Bill és Melinda Gates Alapítvány finanszírozta. 2020-ban az ID2020 és partnerei elindítottak egy programot, hogy a digitális azonosítókat vakcinákkal lássák el Bangladesben. Az ID2020 együttműködik az Egyesült Nemzetek Szervezetével, a kezdeményezést a GAVI (Bill Gates) vakcinaszövetség szponzorálja. Bill Gates az ID2020 kezdeményezésén keresztül arra törekszik, hogy digitális azonosítókat kényszerítsen minden olyan emberre, akinek még nincs ilyenje - ez körülbelül 1 milliárd embert jelent. Vajon ez chipeken vagy nanodotokon keresztül lesz? Szerinte a digitális azonosítók nem sértik a magánéletet.

Ami az oltásokat illeti, a fő előny az átoltottság javítása a fejlődő országokban, mivel a gyermekek és serdülők 89 százaléka nem rendelkezik azonosítással az oltás felvételének nyomon követésére. Az állatállományt jelenleg a világ minden táján felaprítják az élelmiszerek nyomon követhetősége érdekében, és ezt nagyon helyénvalónak tartják, tekintettel a kormányok "élelmiszer-biztonsági" politikájára.

Ami az élelmiszereket, és különösen a géntechnológiával módosított élelmiszereket illeti, a nyomonkövethetőség kulcsfontosságú kérdés. Van egy kezdeményezés, hogy az ételt genetikailag módosított spórákkal permetezze be, amelyek egyedi DNS-szekvenciákat tartalmaznak, hogy nyomon kövessék azt a globális kínálatban. Az ilyen technológiákat még nem tesztelték megfelelően a biokompatibilitás vagy az egészségünkre gyakorolt hatások szempontjából.

Érvek az RFID technológia emberekben való használata mellett

Az emberbe ültetett RFID-chipek támogatói úgy vélik, hogy az ilyen chipek lehetővé teszik a kormányok számára, hogy megtalálják a szökevényeket, a bűncselekmények tanúit és az eltűnt személyeket. Az indonéziai Irian Jaya tartomány hatóságai még azt is megvitatták, hogy beültetett RFID-chipeket használnak a HIV-fertőzöttek megfigyelésére; az előnyök számukra nem csak a megfigyelésben rejlenek.

A WEF fórum azt írja: "A gyógyszerek gyakran nem kívánt hatásokat mutatnak, mert egyszerre több biológiai folyamatot is érintenek. Valaki, aki hosszú távú gyógyszert szed, érdemes kipróbálni egy olyan implantátumot, amely nagyon pontos elektromos vagy optikai impulzusokat küld helyette." A további előnyök szerinte például a vizeletvesztésben szenvedő betegek számára, ahol "a medence területén eldugott kis stimulációs eszköz elegánsabb és kényelmesebb megoldást jelent, mint az inkontinencia párnák viselése".

Más implantátumok befolyásolhatják a perifériás idegrendszer idegeit vagy az információs autópályákat, amelyek összekötik a gerincvelőt és az agyat a szervekkel és a végtagokkal. "A pletykák szerint a vagus ideg, az agyból származó szuperhősút elektromos stimulációja csodaterápia a kezelésre rezisztens depresszióra, egy egyre növekvő problémára".

A WEF szemében: "A technológiának mindig is megvolt a lehetősége arra, hogy átalakítsa a társadalmat, és javítsa mindennapi és szakmai életünket; így van ez a augmentációs technológiával is. Ez együtt jár az egészségügyi ellátástól a "kútápolásig" való fejlődéssel, ahol már nem csak a károsodás megoldásáról van szó; olyan technológiáról van szó, amely támogat és javítja általános életminőségét." Nyíltan meg kell vitatni, hogy ezek az eszközök mennyire védettek a feltöréstől, vagy hogyan használhatók fel azon szervek tényleges manipulálására, amelyekkel kapcsolatba kerülnek (pl. agy, szív stb.).

A Világgazdasági Fórum (WEF) szándékai

De vajon a WEF szándékai valóban az új orvosi lehetőségek köré összpontosulnak-e, amelyek elvileg jobbá teszik az életünket? A hónap elején az izraeli WEF tanácsadója, Yuval Noah Harari nyilvánosan kijelentette egy interjúban Chris Andersonnal, a TED vezetőjével, hogy a globális elit: "[Nekünk] egyszerűen nincs szükségünk a lakosság túlnyomó többségére", és az emberiséget unintelligensnek és értéktelennek nevezte.

Egy másik alkalommal Harari azon töprengett, hogyan lehetne "haszontalan embereket" alkalmazni, miután felváltotta őket a mesterséges intelligencia (AI), és azt javasolta, hogy tartsák őket állandó szedáció állapotában a drogok és videojátékok étrendjén. "Idővel az emberek biometrikus érzékelőkkel fognak járni a testükön, vagy akár a testükben, lehetővé téve a Google vagy a Facebook, a kínai kormány vagy bárki számára, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje, mi történik a testükben..." - mondta Yuval Harari, a WEF vezető tanácsadója egy közelmúltbeli interjúban. Harari elutasította a magánélettel és más alapvető emberi jogokkal kapcsolatos aggodalmakat, amelyeket a 24 órás biometrikus megfigyelésre vonatkozó terve semmissé tenne. Azt írta, hogy az embereknek egyszerűen "bízniuk kell a tudományban, a hatóságokban és a médiában", és azt állította, hogy azok a "politikusok", akik arra ösztönözték követőiket, hogy gondolkodjanak magukról, "tekintélyelvűek".

Az ilyen kijelentések valóban növelik a hatóságokba és azok indítékaiba vetett bizalmunkat?

Az RFID technológiával kapcsolatos aggodalmak

A technológia körüli fő aggodalom azonban nem csak az orwelli megfigyelő államtól való félelem. Még az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) is megvitatta az emberi forgácsolással kapcsolatos lehetséges egészségügyi kockázatokat egy 2004-ben közzétett dokumentumban: "Az eszközzel kapcsolatos lehetséges egészségügyi kockázatok a káros szöveti reakciók; a beültetett transzponder migrációja; veszélyeztetett információbiztonság; beültetett transzponder meghibásodása; a beszúró meghibásodása; az elektronikus szkenner meghibásodása; elektromágneses interferencia; elektromos veszélyek; mágneses rezonancia képalkotási inkompatibilitás; és tűszúrás".

A dokumentum azt is kimondja, hogy az emberi RFID chipek bevezetése kihívást jelentő jogi, biztonsági, orvosi, etikai és vallási kérdésekkel szembesül majd.

RFID és rák

Az 1996 és 2006 között toxikológiai és patológiai folyóiratokban megjelent hat tanulmányban a kutatók ok-okozati összefüggést találtak a beültetett mikrochip transzponderek és a rák között laboratóriumi egerekben és patkányokban. A tanulmány áttekintette az onkológiai és toxikológiai folyóiratokban 1990 és 2006 között megjelent szakirodalmat, amely a beültetett rádiófrekvenciás (RFID) mikrochipek laboratóriumi rágcsálókra és kutyákra gyakorolt hatásaival foglalkozott. Tizenegy cikket vizsgáltak meg, nyolc egereket és patkányokat, három pedig kutyákat vizsgált. Három cikk kivételével a kutatók megfigyelték, hogy rosszindulatú szarkómák és más rákok alakultak ki a beültetett mikrochipek körül vagy mellett. A kutatók szinte minden esetben arra a következtetésre jutottak, hogy a mikrochipek indukálták a rákot.

A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy tekintettel a mikrochip-implantátumok és a laboratóriumi rágcsálók és kutyák rosszindulatú daganatai közötti egyértelmű, ok-okozati összefüggésre, határozottan ajánlották, hogy a politikai döntéshozók vonják vissza az összes olyan politikát, amely előírja a joghatóságuk vagy ellenőrzésük alá tartozó állatok mikrochipelését. Ezek az eredmények vörös zászlót emeltek a mikrochipek állatokban és emberekben való folyamatos használatával kapcsolatban.

Amint arról az Associated Press beszámolt, ezt az aggodalmat az ország legelismertebb rákkutatói osztják. "A világon nincs mód arra, hogy elolvasva ezt az információt, egy ilyen chipet beültetnének a bőrömbe vagy az egyik családtagomba" - Dr. Robert Benezra, a Rákbiológiai Genetikai Program vezetője a mondta New York-i Memorial Sloan-Kettering Rákközpontban. Hozzátette: "Az előzetes állatadatokat figyelembe véve úgy tűnik számomra, hogy mindenképpen aggodalomra ad okot". Az érintett kutatók úgy vélik, hogy a háziállatok vagy emberek további mikrochip-elését azonnal meg kell szüntetni.

Számos más tanulmány is megerősítette a megállapításokat és következtetéseket (Lewan, 2007; Le Calvez, 2006; Elcock, 2001; Blanchard, 1999; Palmer, 1998; Tillmann, 1997; Vascellari, 2006; Vascellari , 2004).

RFID és mikrobiom

Sürgős figyelmet kell fordítani arra, hogy mi történik a mikrobiomunkkal, ha folyamatosan ki vagyunk téve az RFID technológiának. Tudjuk, hogy a baktériumok, mint például a Staphylococcus aureus, biofilmeket hoznak létre és kommunikálnak a Wi-Fi és az 5G C-sáv tartományában lévő frekvenciák segítségével. A kísérletek azt találták, hogy a Staphylococcus aureus biofilmek 3-4 GHz-es sávjában jelentős sugárzás figyelhető meg, így a külső frekvenciák zavarják a benne rejlő kommenzális kommunikációs rendszereinket.

Hogy ez milyen módon történhet meg az RFID technológián keresztül, azt még nem vizsgálták.

RFID és transzhumanizmus

Összefoglalva, Flores a transzhumanizmust nemzetközi mozgalomként írja le, azt állítva, hogy a technológiai implantátumok hozzáadása és a DNS behelyezése javítja az embereket. Flores után azonban a transzhumanisták két, meglehetősen nyugtalanító témát rejtenek el: a technológiai implantátumok potenciális fegyverként való használatát a polgárok ellen, valamint a veszélyes projektjeik kidolgozására használt módszert, amelyek gyaníthatóan világszerte végzett tiltott emberi kísérletek. Az olyan technológiai implantátumok, mint az agyi nanobotok, az agykontroll elvesztését okozhatják, és így a hordozókat mások irányíthatják, és elveszíthetik autonómiájukat; állandóan kémkedhetnek az agyi internet után, és elveszíthetik magánéletüket; a memóriájuk törlődhet, és elveszíthetik identitásukat. Mint ilyen, a technológiai implantátumokat hordozó emberek állandóan kémkedhetnek és mentálisan ellenőrizhetők, elveszíthetik identitásukat, és rabszolgává válhatnak a transznacionális vállalatok és gazdasági hatalmak szolgálatában.

Egy objektív elemzés feltárja, hogy a transzhumanizmus nem más, mint egy intellektuális megtévesztés, amely digitális fasizmushoz vezet. Egy ilyen társadalomban egy milliomos elit irányítaná a technológiai implantátumokkal rendelkező polgárokat, akik digitálisan rabszolgává válnának egy oligarchia szolgálatában. Forrás