Header Ads Widget

Soros György fia áthelyezi a prioritásokat, az erőforrásokat, hogy 2024-ben a MAGA legyőzésére összpontosítson.



Soros Alex a Politicoban írt véleménycikket a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványokról és a Soros-misszióról. Ennek a küldetésnek a része, hogy megakadályozzák Donald Trumpot abban, hogy még egy ciklust töltsön be a Fehér Házban.

"Úgy gondolom, hogy egy MAGA-stílusú republikánus győzelem a jövő évi amerikai elnökválasztáson végül rosszabb lehet az EU-nak, mint az Egyesült Államoknak. Egy ilyen eredmény veszélyeztetné az európai egységet, és aláásná az ukrajnai háborúra adott válaszként több fronton elért eredményeket" – mondta Soros.

Trump nyíltan ellenezte a Biden-adminisztráció folyamatos, drága támogatását az ukrajnai háborúhoz. Ukrajna több milliárd készpénzt, segélyt és fegyvert kapott azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megszállta a szomszédos országot.

Trump, aki a Fehér Házban töltött ideje alatt Zelenszkij ukrán elnökkel, valamint Putyin orosz elnökkel dolgozott, azt mondta, hogy közvetlenül véget vet a háborúnak, amint a 2024-es választások visszahelyezik őt a Fehér Házba.

"Nagyon jól ismerem Zelenszkijt, és nagyon jól ismerem Putyint, még jobban. És mindkettőjükkel jó kapcsolatom volt, nagyon jó" – mondta Trump júliusban.

"Azt mondanám Zelenszkijnek" – mondta Trump – "nem tovább, alkut kell kötnie." Azt mondanám Putyinnak: "Ha nem kötsz megállapodást, sokat fogunk adni nekik. Többet fogunk adni, mint amennyit valaha is kaptak, ha kell" – mondta. "Egy nap alatt, egy nap alatt megkötöm az üzletet."

"Adaptáljuk az OSF-et, hogy képes legyen reagálni bármilyen forgatókönyvre, amely felmerülhet az Atlanti-óceán mindkét oldalán" 

- mondta Soros.

Reagált arra a nyilvánvaló pletykára, hogy Soros és az OSF "elhagyja Európát", mondván, hogy ez félrevezető.

Soros azt állítja, hogy ő és az Alapítvány "ennek megfelelően változtatják meg prioritásainkat Európában. Igen, ez azt jelenti, hogy kilépünk a munka egyes területeiről, miközben a ma kihívásaira összpontosítunk, valamint azokra, amelyekkel holnap szembe kell néznünk. És igen, jelentősen csökkenteni fogjuk a létszámunkat is, hogy több pénz jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá."

"De ez nem valamiféle visszavonulás" – folytatta, majd hozzátette, hogy az Alapítvány prioritásai változnak.

Soros hangsúlyozta az alapítvány Ukrajnában végzett munkáját.

"Először is" – mondta – "semmi kétség nem lehet afelől, hogy továbbra is támogatni fogjuk alapítványunkat Ukrajnában. Büszkék vagyunk arra, hogy az általa támogatott civil társadalmi csoportok hálózata, amely 250 óta több mint 2014 millió dollárral segített, ilyen fontos szerepet játszott Kijev ellenálló képességében Oroszország szörnyű agressziós háborújával szemben."

Felszólította a Balkán uniós tagságát, hogy "erősítse meg az európai biztonságot és kerülje el a geopolitikai vákuum kialakulását".

Soros azt vette célba, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök bezáratta a Közép-európai Egyetemet, amelyet Orbán bezárt Budapesten. A Soros által alapított iskola 2018-ban zárta be kapuit Budapesten Orbán irányítása alatt. Azóta új otthonra talált. Orbán baloldali hajlandósága miatt állította le.

"Soros azért alkotta meg az iskolát a kommunizmus haldokló napjaiban, hogy technokraták generációját képezze ki," - írta a The Atlantic - "akik új alkotmányokat írnak, privatizálják az állami vállalatokat, és kozmopolita jövőbe vezetik a posztszovjet világot. Kijelentette, hogy az egyetem "a nyílt társadalom prototípusává válik".


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Soros György 1993-ban írt egy tanulmányt, amelyben még a NATO keleti bővülése előtt azt fejtegette, hogy a kelet-európai emberállomány a nyugati fegyvertechnológiával kiegészülve jó kombináció lehet Oroszországgal szemben. A 30 éves írás most új értelmet nyer az ukrajnai háborúval, és a fronton harcolók utánpótlásának a kérdésével. 


https://vk.com/video644727407_456240312