Header Ads Widget

A szövetségi kormány szorgalmasan finanszírozza az önjelölt tengeri mentőket, akik migránsok ezreit viszik a partra Olaszország akarata ellenére.



A szövetségi kormány szorgalmasan finanszírozza az önjelölt tengeri mentőket, akik migránsok ezreit viszik a partra Olaszország akarata ellenére. De ő maga nem is sejti, hányan kerülnek Németországba. Az AfD ezt élesen támadja.

Amióta Elon Musk azzal vádolta a szövetségi kormányt, hogy csempészek finanszírozásával támogatja az olaszországi migráns inváziót, a világ Olaszország partjait és szigeteit nézi. Csak ebben az évben több mint 180 000 illegális bevándorló érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül – ez 83 százalékos növekedés. A legtöbbjük eljut Olaszországba.

A többnyire fiatal, munkaképes afrikaiak közül azonban sokan nem akarnak Olaszországban maradni, hanem más uniós országokba költöznek. De valójában hányan jönnek be közülük Németországba? Enrico Komning, a Bundestag AfD-tagja pontosan tudni akarta, és megkérdezte a szövetségi kormányt. A válasz kizárólag a JUNGE FREIHEIT számára érhető el. Röviden: a szövetségi kormány nem igazán tudja.

Ez csak a jéghegy csúcsa

Összességében tavaly - a Földközi-tengeren átívelő jelentősen alacsonyabb migrációs számokkal - 10 328-an kértek menedékjogot Németországban, és az úgynevezett Eurodac rendszerben is feljegyezték, hogy először Olaszországban jutottak el uniós földre. De a számok csak a jéghegy csúcsát jelentik. Mert: A 14 éven aluliak egyáltalán nincsenek regisztrálva a rendszerben.

Ezen túlmenően: „Az Eurodac-találat ráadásul csak arról a tagállamról ad információt, amelyben a kérelmezőt először regisztrálták az Eurodac adatbázisban. Ennek nem kell feltétlenül annak a tagállamnak lennie, amelyben a kérelmező először lépett be a tagállamok területére, például ha az adott tagállamban nem nyújtottak be menedékjog iránti kérelmet, vagy nem lépett kapcsolatba a helyi hatóságokkal."

Komning AfD képviselő: A csempészek finanszírozásának megszüntetése Enrico Komning (AfD) felszólal a német Bundestag plenáris ülésén.  


Enrico Komning (AfD) Fotó: picture alliance/dpa | Bernd von Jutrczenka


A 20. törvényhozási időszak 15. ülésszakának fő témája a szövetségi gazdasági és klímavédelmi miniszternek a 2022-es éves gazdasági jelentésről szóló kormánynyilatkozata mellett a szövetségi kormány javaslata a fegyveres német erők bevetésének folytatására.  Most Olaszországról nyilatkozik.

Ez azt jelenti, hogy a menedékkérők, akiket egyszerűen átlendítenek, ahogyan azt korábban Olaszország és más országok tették, nem is jelennek meg a statisztikákban. Maga a szövetségi kormány ezért csak „iránymutató értékről” beszél.

Botrány Komning AfD-s képviselő számára : „Elon Musknak igaza van! Amit a szövetségi kormány tesz, az nem más, mint egy Európába irányuló migráns invázió finanszírozása.” Sürgette a Földközi-tengeren állítólagos tengeri mentőktől kapott pénzajándékok megadóztatásának azonnali leállítását. „A szövetségi kormány afrikaiak százezreit csábítja Európába, akik soha nem integrálódhatnak ide, és még csak rálátásuk sincs arra, hogy hova jutnak” – mondta felháborodva Komning. Követelése: „Zárjuk le a határokat, szüntessük meg a húzó tényezőket, azonnal töröljük el az elutasított menedékkérőket.”